Antena Meniu Search
x

"Odată ce ajungi în terapie intensivă greu mai ieşi de acolo", avertizează directorul spitalului "Victor Babeș" din Timişoara

Directorul spitalului de Boli Infecţioase "Victor Babeș" din Timişoara avertizează că, dacă internările pacienţilor cu coronavirus continuă în ritmul de până acum, în două zile spitalul va ajunge la capacitate maximă.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 14.07.2020, 19:20

Directorul spitalului din Timişoara trage un semnal de alarmă - Profimedia Images/Foto de arhivă
  • Doctorul Oancea atrage atenţia asupra umplerii spitalelor
  • Infecţiile cu coronavirus sunt tot mai multe

De asemenea, medicul Cristian Oancea precizează că este foarte dificil atât pentru pacienţii cu coronavirus, cât şi pentru medici, în momentul în care un infectat cu Covid-19 ajunge la Terapie intensivă.

"Gândiţi-vă că din 570 de pacienţi am avut 56 de decese, 10%. Asta însemnând pacienţi asimptomatici, forme uşoare, moderate şi severe şi să ştiţi că odată ce ajungi în terapie intensivă greu mai ieşi de acolo, cu toate eforturile colegilor noştri”, spune dr. Cristian Oancea.

În aceste condiţii, bolnavii contaminaţi de noul coronavirus care nu mai au loc la Infecţioase vor fi redistribuiţi în alte spitale din oraş.

Citeşte şi: Lista pe judeţe a cazurilor de coronavirus în România, 14 iulie 2020 Nelu Tătaru: "Prelungirea stării de alertă după 15 iulie este aproape iminentă"

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sărbătoriţi ziua de Dragobete?

Observator » Evenimente » "Odată ce ajungi în terapie intensivă greu mai ieşi de acolo", avertizează directorul spitalului "Victor Babeș" din Timişoara