Antena Meniu Search
x

Video Ingineri de la RAR, bănuiți că modificau din pix datele mașinilor, pentru ca proprietarii să plătească taxe și impozite mai mici

Percheziţii în această după-amiază la sediul central al Registrului Auto Român. Procurorii ridică documentele a sute de maşini despre care există suspiciunea că au trecut testele în urma unor aranjamente. 

Bogdan Dinu
de Bogdan Dinu

la 29.06.2023, 20:49

Vezi și

Până acum, mai mulți ingineri, printre care și liderii rețelei, au ajuns la audieri la Inspectoratul de Polție Ilfov, aici unde se află și procurorul de caz care instrumentează dosarul.

Practic, omologarea mașinilor se făcea eronat, ceea ce ar fi pus în pericol viața celor ce călătoreau cu aceste autoturisme.

Date false în actele de la Registrul Auto Român

Inginerii fie le schimbau greutatea în acte, fie le încadrau drept platforme de transport auto sau autoutilitare. De altfel, le încadrau în așa fel încât să respecte, în acte, și normele de poluare. În acest fel, proprietarii plăteau taxe sau impozite mai mici.

În total, 400 de persoane ar urmă să ajungă la audieri, iar 300 de mașini să fie expertizate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Ingineri de la RAR, bănuiți că modificau din pix datele mașinilor, pentru ca proprietarii să plătească taxe și impozite mai mici