Antena Meniu Search
x

Inima Reginei Maria, expusă la bordul fregatei care-i poartă numele

Momente emoţionante la malul mării. Inima Reginei Maria a fost expusă la bordul fregatei care-i poartă numele. Numeroşi marinari s-au aliniat în faţa ambarcaţiunii şi au defilat în muzică de fanfară

Vezi și

Momente emoţionante la malul mării. Inima reginei Maria a fost expusă la bordul fregatei care-i poartă numele. Numeroşi marinari s-au aliniat în faţa ambarcaţiunii şi au defilat în muzică de fanfară

Până la sfârşitul anului, cutia de argint în care se află inima va ajunge la castelul Peleş. 

Marinarii participă la un ceremonial religios special. Totul se petrece la bordul fregatei care a preluat numele vechiului distrugător Regina Maria. Alaiul militar se mută apoi pe uscat, pentru o defilare în ritmul muzicii de fanfară.

Pentru prima oară în istorie, inima reginei Maria este expusă la malul mării, într-o cutie de argint. Printre vizitatori, se numără veterani ai mării, care îşi amintesc cu drag primele fregate de război.

Un astfel de vas a scris istorie, după ce, acum 75 de ani, a adus inima reginei în România.

Regina Maria a fost una dintre marile personalităţi ale României. Nepoată a Reginei Victoria a Marii Britanii, dar şi cu sânge imperial rus, ea a devenit soţia Regelui Ferdinand.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Inima Reginei Maria, expusă la bordul fregatei care-i poartă numele