Antena Meniu Search
x

INS propune ca următorul recensământ al populației să fie electronic

Numărătoare modernă sau recensământ pe internet!  Institutul Naţional de Statistică propune ca la următorul recensământ, cetăţenii să îşi introducă singuri datele, pe o platformă online. Pentru asta vor fi recompensaţi cu o zi liberă.

de Redactia Observator

la 26.06.2019, 23:16

Vezi și

Numărătoare modernă sau recensământ pe internet! Institutul Naţional de Statistică propune ca la următorul recensământ, cetăţenii să îşi introducă singuri datele, pe o platformă online. Pentru asta vor fi recompensaţi cu o zi liberă.

Noul recensământ al populaţiei şi locuinţelor ar urma să se desfăşoare între iulie şi noiembrie 2021. Potrivit proiectului de lege trimis Guvernului de Institutul Național de Statistică, cetăţenii români îşi vor putea completa online formularele, prin programe speciale dezvoltate de INS şi STS. E bine de ştiut că romanii care se auto-recenzează vor avea dreptul la o zi liberă din partea angajatorilor în termen de 12 luni. Chiar dacă numărătoarea se poate face şi electornic, metoda clasică a interviurilor faţă în faţă nu va fi exclusă. Iar cei care vor refuza să participe la recensământ vor fi amendaţi. 

Proiectul va sta în consultare publică până pe 19 iulie, iar până la sfârşitul lunii în curs, toţi cei care au sugestii legat de modul în care s-ar putea realiza recensământul le pot trimite autorităţilor. 

Ultimul recensământ a fost în 2011. Atunci, în România erau puţin peste 20 de milioane de persoane, populaţie stabilă. Numărători s-au mai făcut în 1992 şi 2002. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » INS propune ca următorul recensământ al populației să fie electronic