Antena Meniu Search
x

Video INSP: A fost identificată o variantă "indiană" a coronavirusului, B.1.617.2, la o persoană sosită în România. Focar de COVID în Brașov

Un prim caz de tulpină indiană a virusului SARS-COV2 a fost confirmat în România. Ministerul Sănătăţii spune că noua tulpină a fost descoperită la un muncitor indian din Braşov. Şi sunt şi suspiciuni de boală printre colegii lui. Varianta ar fi însă diferită de cea care a generat actuala epidemie în India.

de Redactia Observator

la 29.04.2021, 16:01

  • O variantă indiană a coronavirusului, alta decât cea identificată inițial de PHE England care ar fi dus la criza din India, a fost identificată într-un focar din județul Brașov.
  • Este vorba despre opt persoane sosite din India.
  • Cinci persoane au fost confirmate cu SARS-CoV-2, iar alte trei persoane sunt testate negativ.

Este focar de coronavirus depistat la un grup de 8 muncitori în constructii din India. Ei sunt în colonia Bod din judeţul Brasov. Cinci din cei opt muncitori au fost depistaţi pozitiv la testul COVID iar la unul dintre ei testul de secvenţiere efectuat la o clinică din Sf. Gheorghe a scos la iveală că este o tulpină indiană. Autorităţile au trimis probe de la cei cinci muncitori la Bucureşti pentru a fi secvenţiate. Toţi cei cinci muncitori sunt izolaţi în prezent. 

Institutul Naţional de Sănătate Publică a anunţat că a fost identificată o variantă "indiană" a coronavirusului, B.1.617.2, la o persoană de 26 de ani, sosită în România în urmă cu o lună. Varianta diferă de cea identificată iniţial de PHE England care ar fi generat situaţia epidemiologică actuală din India. Totodată, este investigat un focar de SARS-CoV-2 în rândul unor lucrători în construcţii din Colonia Bod, judeţul Braşov, fiind vorba de persoane venite din India, potrivit news.ro.

Focar de COVID în Brașov

"Ministerul Sănătăţii a fost informat astăzi, 29 aprilie 2021, de către Institutul Naţional de Sănătate Publică - Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (INSP - CNSCBT) că, împreună cu Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Braşov şi Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” (INCDMM „Cantacuzino”), investighează un focar de SARS-CoV-2 în rândul unor lucrători în construcţii din Colonia Bod, jud. Braşov", se arată într-un comunicat de presă al MS.

Este vorba despre opt persoane sosite din India. Cinci persoane au fost confirmate cu infecţia SARS-CoV-2, iar alte trei persoane sunt testate negativ.  "INSP a fost informat în această dimineaţă asupra faptului că un laborator de analize din oraşul Sf. Gheorghe a identificat o variantă „indiană”, B.1.617.2, la o persoană de 26 de ani, care a ajuns în România în urmă cu aproximativ o lună", adaugă MS.

La data recoltării, 26 aprilie, cazul era simptomatic (tuse), cu formă clinică uşoară. Persoana s-a prezentat la laborator pentru recoltare la cerere. Conform INSP, varianta menţionată diferă de cea identificată iniţial de PHE England care ar fi generat situaţia epidemiologică actuală din India.  DSP Braşov a demarat de urgenţă o anchetă epidemiologică, aceasta fiind încă în curs, şi a dispus izolarea cazurilor identificate în Colonia Bod (fiind vorba despre forme clinice uşoare)", transmite MS.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » INSP: A fost identificată o variantă "indiană" a coronavirusului, B.1.617.2, la o persoană sosită în România. Focar de COVID în Brașov