Antena Meniu Search
x

Decizie neaşteptată a judecătorilor în cazul interlopului Adrian Corduneanu, zis "Beleaua"

Temutul Adrian Corduneanu, zis "Beleaua", mai are de aşteptat până iese din închisoare. Deşi, formal, vestitul interlop din Moldova avea dreptul să fie eliberat, magistraţii au refuzat eliberarea.

de Redactia Observator

la 20.03.2019, 09:08

Temutul Adrian Corduneanu, zis "Beleaua", mai are de aşteptat până iese din închisoare. Deşi, formal, vestitul interlop din Moldova avea dreptul să fie eliberat, magistraţii au refuzat eliberarea.

Zilele trecute, judecătorii de la Gherla au refuzat să îl elibereze condiţionat pe interlopul Adrian Corduneanu, zis "Beleaua".

În motivarea deciziei, magistraţii au explicat că Adrian Corduneanu ar fi în cotinuare un pericol public, în ciuda comportamentului ireproşabil pe care l-a avut, în ultima perioadă, în penitenciar.

Temutul Adrian Corduneanu, zis "Beleaua", mai are de aşteptat până iese din închisoare

"Deşi petentul nu a avut abateri în ultima perioadă de amânare, instanţa apreciază că propunerea comisiei nu este oportună, instanţa însuşindu-şi punctul de vedere al Judecătorului de supraveghere a pedepselor privative de libertate, în sensul că petentul îndeplineşte doar formal condiţiile, având un comportament simulat, punerea acestuia în libertate fiind un pericol concret pentru societate", au motivat judecătorii, potrivit ziaruldeiasi.ro.

Procurorul de caz a declarat, în timpul şedinţei, că "au existat manifestări de voinţă în sensul de răzbunare după ce este pus în libertate, atât în ceea ce priveşte victima, cât şi încarcerarea".

Ei au dat dreptate astfel procurorul de caz, care a spus în timpul şedinţei că Adrian Corduneanu nu a săvârşit abateri în penitenciar deoarece este sigur pe el şi nu vrea să demonstreze nimic. 

La rândul slui, Adrian Corduneanu a dat dovadă de penitenţă în faţa judecătorului care i-a respins în cele din urmă cererea de liberare condiţionată.

După ce i s-a respins cererea de liberare, Adrian Corduneanu a formulat contestaţie, urmând ca în data de 1 aprilie Tribunalul Cluj să decidă dacă va fi sau nu eliberat. 

Temutul Adrian Corduneanu, zis "Beleaua", mai are de aşteptat până iese din închisoare

Adrian Corduneanu, condamnat într-un dosar de şantaj

În septembrie 2017, Adrian Corduneanu a fost condamnat definitiv la 4 ani şi 8 luni de închisoare cu executareajuns după gratii în aprilie 2016.

El împreună cu un amic, Ionel Bogdănici, ar fi şantajat un agent de vânzări de la o firmă ce vinde betoane, pentru a direcţiona comenzile către o firmă controlată de ei. 

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, cei doi interlopi ar fi primit 30.000 de lei şi 1.000 de euro de la agentul şantajat după ce acesta din urmă a refuzat să le redirecţioneze clienţi.

În octombrie 2015, Adrian Corduneanu l-a pălmuit pe agent şi l-a înţepat cu cuţitul în picior.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Decizie neaşteptată a judecătorilor în cazul interlopului Adrian Corduneanu, zis "Beleaua"