Antena Meniu Search
x

Interlopul din Turda, ajuns profesor de matematică, s-a retras de la catedră. Câțiva profesori, în grevă japoneză în urma scandalului

Situaţie revoltătoare la un liceu din Turda. Un fost lider al lumii interlope a ajuns profesor de matematică la Colegiul Național Mihai Viteazu din localitate. Câţiva profesori ar fi intrat în grevă japoneză după ce au aflat că bărbatul a ajuns la catedră, deşi teoretic nu avea niciun fel de contract cu şcoala. Scandalul a ajuns până la ministrul Educaţiei care va trimite corpul de control să facă verificări la liceu. Între timp, individul s-a retras de la catedră.

de Redactia Observator

la 25.11.2022, 13:53

Vezi și

Totul a început când unul dintre profesorii de matematică de la Colegiul Național Mihai Viteazu din Turda a intrat în concediu medical, iar prin intermediul unui profesor, bărbatul respectiv și-a arătat intenția de a-l suplini pe dascălul bolnav. 

Cei de la Inspectoratul Școlar au declarat că nu există nicio înțelegere între conducerea liceului și bărbatul respectiv. Însă, chiar și așa, acesta a ajuns în fața elevilor și le-a predat matematică. Totul s-a aflat după ce un elev i-a povestit mamei sale că la catedră este un bărbat cunoscut în oraș pentru problemele cu legea, în urmă cu mai bine de un deceniu. Între timp, acesta a fost reabilitat de justiție și chiar ar fi student la Facultatea de Matematică. 

Inspectoratul a deschis o anchetă pentru a lămuri cum a fost posibil ca cineva să le predea elevilor fără știrea școlii. Și Ministerul Educației va face verificări în acest caz, iar elevii au anunțat că vor organiza, luni, un protest.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Interlopul din Turda, ajuns profesor de matematică, s-a retras de la catedră. Câțiva profesori, în grevă japoneză în urma scandalului