Antena Meniu Search
x

Interviu cu Felix Baumgartner, primul om care a sărit din cosmos

Este primul om care a sărit din stratosferă, a zburat cu viteza sunetului şi a plonjat de pe clădiri celebre. Cu toate acestea, Felix Baumgartner este un bărbat cu picioarele pe pământ

Vezi și

Este primul om care a sărit din stratosferă, a zburat cu viteza sunetului şi a plonjat de pe clădiri celebre. Cu toate acestea, Felix Baumgartner este un bărbat cu picioarele pe pământ

Relaxat, calm, sigur pe el. Este prima impresie pe care ţi-o face Felix Baumgartner. E şi normal, vorbim despre omul care a avut curajul să sară din stratosferă şi a atins viteza sunetului.

Pare un personaj excepţional, dar secretul lui este unul ca oricare altul."Cred că singurul meu secret este că mă distrez foarte mult. Zâmbesc mult, sunt o persoană veselă şi cred că atunci când eşti fericit, se vede".

Deşi te-ai aştepta să ai în faţa ochilor un om care iubeşte cu pasiune riscul, Felix surprinde printr-o cu totul altă abordare a extremului. "Mereu am fost preocupat în primul rând de siguranţă. Niciodată nu m-am grăbit să fac ceva, mereu mi-am zis o să fac asta, dar am nevoie de timp să mă pregătesc. "

Recunoaşte însă că iubeşte zborul. Zborul şi înălţimea! "Când eram mic, în majoritatea pozelor apăream în vârful a ceva. In vârful unui copac, pe acoperişul unei clădiri şi mă gândeam cât de minunat ar fi să pot păşi în aer, să ajung pe pământ şi să nu se întâmple nimic rău".

Iar săriturile BASE sunt cele care l-au adus pe Felix Baumgartner cel mai aproape de visul copilăriei.

Spune totuşi că înşiruirea de recorduri doborâte în ultimii ani nu îl defineşte. Chiar dacă va rămâne în istorie pentru multe dintre ele. Şi pentru oamenii de care îi pasă, face sacrificii, cum a făcut la maratonul Wings for Life. "Este aproape o insultă să-l pui pe cel mai rapid om din lume într-o maşină care merge cu 15 de kilometri la oră".

Cât despre cum se vede din stratosferă. România. "Am fost surprins de cât de organizaţi sunteţi în foarte multe domenii! Trebuie să lucraţi la marketing pentru că sunteţi o ţară foarte în regulă, din mai multe puncte de vedere şi afară este o lume întreagă care habar nu are despre asta. Deci trebuie să schimbaţi asta!".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Interviu cu Felix Baumgartner, primul om care a sărit din cosmos