Antena Meniu Search
x

Video Într-o comună din Galați, localnicii le plâng de milă polițiștilor. Agenţii nu au unde merge la toaletă, nu au apă curentă, iar secția stă să cadă

În România anului 2023 încă există secţii de poliţie cu toaleta în curte, fără apă curentă şi care se încălzesc cu sobe. Iar ca tabloul greu de privit să fie complet, clădirile stau să se dărâme. O astfel de secţie a găsit echipa Observator şi în judeţul Galaţi. În timp ce agenţii nu au unde merge nici la toaletă, şefii poliţiei cer performanţă. Liderii de sindicat de la nivel naţional spun că în ultimii 5 ani, nu s-a făcut nici măcar o centralizare a posturilor de poliţie în care să existe astfel de probleme. 

de Adrian Obreja

la 19.10.2023, 08:58

Vezi și

Așa arată postul de poliție din Cavadinești, județul Galați. Clădirea este construită la începutul anilor '70 și aparține Ministerului Afacerilor Interne. Doar terenul este al primăriei. Arată atât de rau, încât și localnicii le plâng de milă polițiștilor. 

  • Reporter: Dar casa asta, unde funcționează postul de poliție, e veche nu? 
  • Localnică: De când am venit eu aici, aici a fost de vreo 40 și ceva de ani.

Există însă şi o veste bună: postul de poliţie are termopane și lemne pentru iarna care stă să vină. 

  • Adrian Obreja, reporter Observator: Proviziile de lemne au fost făcute. Asta fiind principala sursa de încălzire pe timpul sezonului rece. 
Pe acelaşi subiect

Mai rămâne întrebarea: cine sparge lemnele și când? 

  • Vitalie Josanu, lider sindicat Diamantul: Nu polițistul ar trebui să fie ăla care să-și bată capul cu cine sparge lemnele. Și să nu ajungă într-o situație de comportament abuziv. Adică să ceară de la nişte cetățeni să facă lucrul ăsta. 
  • Adrian Obreja, reporter Observator: În același timp, gardul inspectoratului de poliție din Galați este schimbat. O lucrare ce valorează aproximativ 100.000 de euro și este făcută de o firmă de construcții din Teleorman. 

În Galați, șase posturi de poliție nu au apă curentă

În Galați, din cele 60 de posturi de poliţie, 20 dintre ele se încălzesc cu lemne, iar 6 nu au nici măcar apă curentă. La nivel național sunt sute de astfel de situații. 

  • Vitalie Josanu, lider sindicat Diamantul: Sunt posturi de Poliţie care nu ştiu dacă au cunoscut un var de 20 de ani. Sobe care stau să pice şi vezi prin crăpături cum arde focul. Practic, dacă ar fi să caute într-adevăr să verifice dacă au toate avizele de securitate la incendiu, multe dintre posturile de Poliţie ar trebui să fie închise.

Și nu numai în mediul rural se petrec astfel de grozăvii. Ci și în orașele reședința de județ. Cum ar fi în Bacău, unde unul dintre posturi stă să se dărâme, dar nimeni nu ia nicio măsură. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » Într-o comună din Galați, localnicii le plâng de milă polițiștilor. Agenţii nu au unde merge la toaletă, nu au apă curentă, iar secția stă să cadă