Antena Meniu Search
x

Inundaţiile de cod roşu au făcut prăpăd în mai multe zone din ţară (Video)

Furtuni violente şi inundaţii de cod roşu au dat alarma în toată România! Surprinşi de o ploaie cu gheaţă, zeci de copii au tremurat de frig şi groază, captivi într-o grădină zoologică. Au fost lăsaţi în ploaie chiar de directorul instituţiei, care a încuiat singura clădire unde se puteau adăposti.

de Redactia Observator

la 13.06.2019, 20:06

Vezi și

Furtuni violente şi inundaţii de cod roşu au dat alarma în toată România! Surprinşi de o ploaie cu gheaţă, zeci de copii au tremurat de frig şi groază, captivi într-o grădină zoologică. Au fost lăsaţi în ploaie chiar de directorul instituţiei, care a încuiat singura clădire unde se puteau adăposti. În alte zone, alarma a venit prin RoAlert. Oamenii din Bistriţa au fost avertizaţi să-şi părăsească locuinţele. Mulţi s-au refugiat în poduri şi pe dealuri din calea viiturilor.

A turnat din nou cu găleata în mai multe zone din ţară.

Timp de o oră, cât a durat potopul, copiii aflaţi în vizită la Grădina Zoologică din Reşiţa au tremurat de frică şi de frig. Uzi până la piele, s-au adăpostit de ploaia cu gheaţă sub copaci, iar părinţii au încercat să-i protejeze cu trupurile lor.

Un martor povesteşte că "a venit o ploaie torenţială şi nu am avut unde să ne adăpostim. Am stat cu copiii sub streaşină". 

S-ar fi putut adăposti într-o sală de conferinţe din complex, însă uşa era încuiată, iar singurul care avea cheia, directorul Grădinii Zoologice, era plecat. Bărbatul şi-a dat demisia după incident. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ploi violente, de cod roşu, au devastat şi alte zone, la început de vară. Viiturile au lovit sate întregi din judeţul Bistriţa-Năsăud, au rupt porţile şi au năvălit peste oameni şi case. În faţa primejdiei, o familie cu trei copii a fugit pe dealuri. 

Mama copiilor spune că "a venit o ploaie torenţială şi am auzit ca un bufnit în uşă. Am luat o plasă de haine şi buletinele. Atât. În rest, nimic. Am încuiat uşile".

O mamă cu bebeluşul ei şi o femeie singură au urcat în pod şi acolo au aşteptat să fie salvate. 

Printre lacrimi, femeia spune că "am apucat să-mi iau actele şi, mi-e rău. M-am urcat în pod c-am zis că acolo e mai sigur şi-am sunat la 112. Am început să arunc ţigla, să fac cu mâna şi să strig după ajutor". 

Mama bebeluşului povesteşte şi ea că "m-am urcat cu copilul de 3 luni jumătate în pod. Am crezut că nu mai scăpăm".

După ce a înfruntat focul, un pompier a trecut prin apă să-şi ajute soţia.

Ulterior, acesta a spus că "soţiei i s-a făcut rău. Avem pagube destul de mari şi s-a speriat, a avut un atac de panică".

Cei de la ISU au trimis mesaje Ro-Alert în care îi avertizau pe oameni să plece din calea viiturii şi să îşi pună la adăpost animalele. Dar cei mai mulţi dintre oameni susţin că avertizările au venit mult prea târziu sau nu au venit deloc.

Puhoaiele au avut o forţă devastatoare. Au luat cu ele tractoare şi excavatoare, iar o dubă parcată într-o curte a ajuns în drum.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Evenimente » Inundaţiile de cod roşu au făcut prăpăd în mai multe zone din ţară (Video)