Antena Meniu Search
x

Video Investiţie controversată din bani publici, la Braşov. Un traseu popular de 5 km prin pădure va fi iluminat noaptea: "E inutil"

Un drum pentru plimbare la pas, spre Poiana Braşov, cu sistem modern de iluminat. Acesta este proiectul care a stârnit controverse printre turiştii şi localnicii din Brașov. Inutil, spun unii, în timp ce alţii apreciază faptul că se vor putea plimba şi noaptea, la pas, spre cunoscuta staţiune montană. 

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 27.04.2024, 09:44

Vezi și

Drumul Vechi este una din cele mai iubite rute de promenadă, pentru turiștii care apreciază natura și își doresc să facă o plimbare la pas, într-o zonă cu aer curat și ușor accesibilă. Cei mai mulți fac acest lucru pe timpul zilei.

Claudiu Loghin, reporter: Drumul Vechi are o lungime de aproximativ cinci kilometri, între Brașov și staţiunea Poiana Brașov. Jumătate din această distanță este traseul propus pentru acest program de iluminat. 

Doar jumătate din traseu ar putea fi iluminat

Autoritățile locale vor să monteze 62 de stâlpi, de câte patru metri înălțime, pe distanța de doi kilometri și jumătate. Stâlpii trebuie să aibă sisteme de iluminat LED, potrivite pentru mediu și sisteme de protejare a faunei. Valoarea totală a proiectului este de aproape 1,6 milioane de lei și ar putea fi acoperită din bugetul local.

Pe acelaşi subiect

Turist: Mi se pare, din punctul meu de vedere, că e inutil. Pentru că seara bănuiesc că tot nu e circulaţie, una la mână, şi a doua, deranjează toate animalele şi toate păsările care sunt acolo, plus toate costurile care le implică, adică nu numai de depunere în funcţiune, dar şi de mentenanţă.

Localnică: Seara nu prea este indicat să te plimbi. Mai apar urşii.

Turist: Este o idee foarte bună. Pentru că deschide accesul în timpul nopţii turiştilor, publicului.

Când ar putea fi finalizat proiectul

Iluminarea Drumului Vechi ar urma să fie funcțională în șase luni. Două luni din acest timp este termenul de proiectare.

Sorin Toarcea, purtător de cuvânt Primăria Brașov: Am finalizat studiul de fezabilitate pentru introducerea sistemului de iluminat public pe drumul spre Poiana Braşov. Este unul dintre cele mai utilizate trasee de către braşoveni şi de către turişti.

Drumul Vechi a fost, inițial, rută de acces auto spre Poiana Brașov. A devenit însă principalul traseu de promenadă din zonă, după ce, în 1964, a fost deschisă actuala cale rutieră a stațiunii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Evenimente » Investiţie controversată din bani publici, la Braşov. Un traseu popular de 5 km prin pădure va fi iluminat noaptea: "E inutil"