Meniu
Search
x

Iohannis anunță noi restricții de circulație pentru români: "Ce a fost recomandare devine obligație"

Klaus Iohannis a anunțat noi restricții pentru români, începând de mâine, 26 martie. Astfel, potrivit președintelui, toate recomandările din Ordonanța militară devin obligații.

De Veronica Micu la 24.03.2020, 13:39
  • Se vor introduce noi restricţii de circulaţie.
  • Resticţiile vor intra în vigoare începând de miercuri.

Klaus Iohannis a anunțat noi restricții pentru români, începând de mâine, 26 martie. Astfel, potrivit președintelui, toate recomandările din Ordonanța militară devin obligații.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat marţi că se vor introduce noi restricţii de circulaţie, iar ceea ce a fost recomandare va deveni obligaţie.

”Am discutat măsurile suplimentare care se cer luate şi pot să vă spun. că am convenit că este nevoie de măsuri suplimentare pentru a încetini răspândirea virusului. Se vor introduce noi restricţii de circulaţie. Ce a fost până acum o recomandare devine obligaţie. Evident că oamenii pot ieşi pentru a merge la servicu şi a-şi face cumpărătrule necesare, însă aceste restricţii devin obligaţii”, a precizat preşedintele.

Iohannis a anunţat că pentru persoanele din carantină şi izolare vor fi pregătite măsuri de supraveghere electronică, pentru că este necesar ca aceste măsuri să fie respectate intergral

Armata va fi scoasă în stradă

Şeful statului a precizat că va fi folosită şi Armata pentru a gestiona şi mai bine situaţiile apărute în teren. Resticţiile vor intra în vigoare începând de miercuri.

”Am decis să folosim şi Armata, pentru a gestiona mai bine situaţiile apărute în teren şi care va trimite personal pentru a suplimenta efectivele de Poliţie, Jandarmerie şi Politie locală”, a adăugat preşedintele.

Klaus Iohannis a afirmat că persoanele cele mai vulnerabile sunt cele de peste 65 de ani, pentru care se vor introduce restricţii speciale pentru că vor trebui să stea practic tot timpul acasă, în interesul lor propriu.

"Un punct foarte special, țin neapărat să-l mai menționez - persoanele cele mai vulnerabile sunt persoanele peste 65 de ani. Este evident că avem nevoie de măsuri speciale, dar și de restricții speciale.

Și, astfel, pentru a proteja persoanele peste 65, pentru aceste persoane se vor introduce restricții speciale, în sensul că vor trebui, în interesul lor propriu, să stea practic tot timpul acasă", a subliniat Klaus Iohannis.

Restricțiile anunțate de președinte vor intra în vigoare începând de mâine, 26 martie.

Declarațiile președintelui vin după ce, la Palatul Cotroceni, a avut loc o ședință cu premierul și cu membri ai Guvernului, pentru evaluarea măsurilor dispuse de autorități în criza coronavirus.

La ședința de la Palatul Cotroceni au participat premierul Ludovic Orban, Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, și Ministrul Sănătății, Victor Costache.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Iohannis anunță noi restricții de circulație pentru români: "Ce a fost recomandare devine obligație"

Breaking News

BNR a majorat dobânda cheie la 6,25% pe an, de la 5,50%

BNR a majorat dobânda cheie la 6,25% pe an, de la 5,50%