Antena Meniu Search
x

Ion Ţiriac face cea mai mare tranzacţie din sistemul bancar românesc după criză

Omul de afaceri Ion Ţiriac pregăteşte cea mai mare tranzacţie din sistemul bancar românesc după criză. Conform unor surse bancare, acesta a decis să vândă participaţia de 45,059% din titlurile UniCredit Ţiriac Bank.

 Omul de afaceri Ion Ţiriac pregăteşte cea mai mare tranzacţie din sistemul bancar românesc după criză. Conform unor surse bancare, acesta a decis să vândă participaţia de 45,059% din titlurile UniCredit Ţiriac Bank către grupul italian UniCredit, acţionar majoritar al băncii, în cadrul opţiunii de exit convenite între acţionari.

Ion Ţiriac deţine acţiuni la UniCredit Ţiriac Bank prin intermediul companiilor Redrum International Investments B.V. - 24,8310361% din capitalul social şi Vesanio Trading Limited - 20,2286933% din capitalul social.

Despre această tranzacţie scrie şi publicaţia italiană Messaggero conform căreia grupul italian a ajuns la un acord de principiu cu Ion Ţiriac, urmând ca semnarea să aibă loc într-o săptămână, iar perfectarea tranzacţiei să aibă loc până la Crăciun.

Potrivit Messaggero, citat de Reuters, pentru participaţia deţinută de Ion Ţiriac, UniCredit va plăti 700 milioane de euro, parţial în numerar. Pe acest subiect Ion Ţiriac nu a dorit să comenteze. De asemenea, Andrea Morawski, de la UniCredit Media Relations, din Italia, a declarat: "Nu avem de comemtat pe acest subiect, având în vedere că nu obişnuim să comentăm zvonuri de presă sau din piaţă".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Ion Ţiriac face cea mai mare tranzacţie din sistemul bancar românesc după criză