Antena Meniu Search
x

ÎPS Teodosie a fost achitat în dosarul de corupţie 'Nazarcea'

ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, a fost achitat, astăzi, de judecătorii Curţii de Apel Constanţa, în dosarul de corupţie în care era acuzat că ar fi obţinut fonduri europene pentru ferma de la Nazarcea.

Alin Tarnovschi
de Alin Tarnovschi

la 06.06.2019, 11:40

ÎPS Teodosie a fost achitat în dosarul de corupţie
ÎPS Teodosie a fost achitat în dosarul de corupţie - Hepta

ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, a fost achitat, astăzi, de judecătorii Curţii de Apel Constanţa, în dosarul de corupţie în care era acuzat că ar fi obţinut fonduri europene pentru ferma de la Nazarcea.

La ultimul termen de judecată, procurorii DNA au cerut ca IPS Teodosie să fie condamnat la închisoare cu executare.

Teodosie Petrescu a fost trimis în judecată sub aspectul săvârşirii infracţiunii de 'folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată'.

Mai mulţi preoţi din cadrul Arhiepiscopiei Tomisului au fost trimişi în judecată, alături de ÎPS Teodosie, în acest dosar.

Pe acelaşi subiect

De altfel, toţi inculpaţii din dosar au fost achitaţi de Curtea de Apel Constanţa.

ÎPS Teodosie, achitat în dosarul 'Nazarcea'

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile.

Procesul a început în luna februarie 2017 şi a fost cunoscut sub numele de 'Nazarcea', după numele fermei pe Arhiepiscopia Tomisului o are în administrare şi pentru care a obţinut fondurile europene.

În rechizitoriul întocmit de anchetatori se arată faptul că "în perioada 2010 - 2016, inculpatul Petrescu Teodosie, în calitate de arhiepiscop al Arhiepiscopiei Tomisului, împreună cu ceilalţi inculpaţi au folosit şi prezentat declaraţii false în relaţia cu Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA) în scopul de a primi fonduri europene".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » ÎPS Teodosie a fost achitat în dosarul de corupţie 'Nazarcea'