Antena Meniu Search
x

Video IPS Teodosie anunță că va face slujbă, deși pelerinajul de la Mănăstirea Sf. Andrei a fost interzis

Pelerinajul la Mănăstirea Sfântului Andrei din judeţul Constanţa a fost interzis definitiv de instanţă. Cu toate acestea, Înaltpreasfinţitului Teodosie cheamă, în continuare, credincioşii la slujbă. Nu este singura măsură pe care Arhiepicopul Tomisului nu vrea să o respecte. Prelatul a slujit, în această dimineață, într-o biserică plină de oameni, fără ca el sau soborul de preoţi să poarte mască. Iar asta în ziua în care judeţul Constanţa a trecut pe primul loc din ţară la rata infectării cu noul coronavirus. 

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 27.11.2020, 20:23

Vezi și
  • IPS Teodosie a chemat credincioșii la slujbă, de Sf. Andrei
  • Pelerinajul la mănăstirea Sfântului Andrei rămâne interzis

Regulile impuse în timpul stării de alertă nu par să fie luate în seamă de preoții din Constanța. În comuna Castelu, slujba de înmormântare a unui duhovnic, oficiată de Arhiepicopul Tomisului, s-a desfăşurat fără ca preoţii sau unii credincioşi să poarte mască în interior. 

La vederea camerelor de filmat, un preot care nu purta mască a bruscat un cameraman. 

Oamenii legii au avut probleme şi cu unii dintre enoriași, dar nu au dat amenzi, ci doar avertismente.

Localnic: Vezi-ţi de treaba ta, nu vreau să-mi pun mască. 

Polițist: O să te sancţionez.

Localnic: Sancţionează-mă! Lasă că ne întâlnim noi. Lasă, nebunule, acum te ard dacă vreau!

Pelerinajul la mănăstirea Sfântului Andrei de la sfârșitul săptămânii rămâne interzis. Magistrații au respins cererea avocaţilor Inaltpreasfinţitului de a suspenda interdicţia. Iar decizia este definitivă. Chiar şi aşa, atât reprezentanţii legali ai Arhiepiscopului Tomisului, cât şi alţi constănţeni spun că vor merge la slujbă în număr mare.

Diana Șoșoacă, avocat: Noi pe 30 noiembrie suntem toţi la Peștera Sfântului Andrei! Asa cum trebuie să fim, pentru că este o sărbătoare națională.

Sfântul Andrei se sărbătoreşte pe 30 noiembrie, dar Înaltpreasfinţitul Teodosie a anunțat că duminică va fi la mănăstire pentru a oficia slujba. Mai mult, în spațiul public a apărut o hotărâre a Arhiepiscopiei prin care toți preoții din judeţ sunt delegaţi să meargă la marea sarbatoare.

Ulterior, reprezentanţii bisericii din Constanţa au susținut că este doar o greșeală şi că se va sluji şi în parohii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » IPS Teodosie anunță că va face slujbă, deși pelerinajul de la Mănăstirea Sf. Andrei a fost interzis