Antena Meniu Search
x

Video IPS Teodosie, prima reacţie după ce a fost pus sub acuzare de DNA: "Nu este absolut nimic real. Eu nu pot să vorbesc păreri"

Arhiepiscopul Tomisului vine cu prima reacţie după ce a fost pus sub acuzare de către procurorii anticorupţie. ÎPS Teodosie susţine că dosarul său se bazează doar pe zvonuri. Prelatul mai spune şi că nu îl afectează faptul că Biserica Ortodoxă Română înfiinţează propriu DNA, care să verifice contractele semnate de preoţi.

de Redactia Observator

la 21.12.2023, 19:46

Vezi și

"Nu este absolut nimic real. Eu nu pot să vorbesc păreri. Sunt numai nişte zvonuri şi provocări. Gata, lăsaţi-mă, vorbesc de brad!", a declarat IPS Teodosie. Reacţia arhiepiscopului Tomisului vine la o lună de la publicarea anchetei şi la aproape trei săptămâni de când Direcţia Naţională Anticorupţie l-a pus sub acuzare pentru cumpărare de influenţă.

De ce îl acuză procurorii

Procurorii spun că ÎPS Teodosie ar fi fost de acord să dea un comision de 20% unui presupus om de afaceri care promitea să obţină 800.000 de lei din fonduri publice pentru Arhiepiscopie.

După mediatizarea acestui caz, Biserica Ortodoxă a decis să-şi înfiinţeze propriul DNA, care să dea în vileag cazurile de luare sau dare de mită şi deturnare de fonduri. Cel puţin la nivel declarativ - măsura nu îl afectează pe Înalt Prea Sfinţitul Teodosie.

Şi pandemia a redevenit subiect de interes pentru prelat, după ce fostul premier Florin Cîțu și foștii miniștri ai Sănătății, Vlad Voiculescu și Oana Mihăilă au ajuns în vizorul procurorilor anticorupţie în dosarul vaccinurilor.

La conferinţa de presă pe care a organizat-o cu ocazia sărbătorilor de iarnă, Teodosie a avut un cuvânt şi despre primul Crăciun sărbătorit de ucraineni odată cu noi. A catalogat drept normală trecerea la calendarul nou. Până în acest an, Ucraina marca Sărbătoarea Naşterii pe stil vechi, în 7 ianuarie, odată cu Rusia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » IPS Teodosie, prima reacţie după ce a fost pus sub acuzare de DNA: "Nu este absolut nimic real. Eu nu pot să vorbesc păreri"