Antena Meniu Search
x

IPS Teodosie se luptă cu autorităţile pentru a organiza un mare pelerinaj. "Cum să nu mergem acolo?"

Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Preasfinţitul Teodosie, se află din nou în mijlocului unui scandal, de data aceasta cu autorităţile locale.

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 16.11.2020, 14:23

Vezi și
  • Înaltul prelat amenință cu instanța dacă, din cauza restricțiilor din pandemie, nu se va putea închina la peştera Sfântului Andrei pe 30 noiembrie, dată la care este sărbătorit Apostolul ocrotitor al României.

După slujba de duminică, la care s-au strâns zeci de enoriași, Arhiepicopul Tomisului le-a dat de înţeles credincioșilor că pelerinajul la peştera sfântului Andrei va dura 2 zile. 

Înaltul părinte susține că în curtea Mănăstirii din localitatea Ion Corvin, unde se află şi Peștera Sfântului Andrei, este suficient spaţiu, iar dreptul la rugăciune nu poate fi încălcat. 

IPS Teodosie: "Vin oamenii din toată ţara, pentru că e părintele tuturor, cum să nu mergem acolo? Este un drept al nostru. Dreptul la rugăciune este prin Constituție. S-au adresat mie mai mulţi jurişti. Ei vor dovedi că Hotărârea de Guvern trebuie să fie subordonată Constituţiei.

Prefectul îl contrazice pe IPS Teodosie

Arhiepicopul Tomisului continuă să oficieze slujbele în interiorul lăcaşului de cult fără ca oamenii să păstreze distanțarea fizică. Părerile oamenilor sunt împărțite. 

Pelerin: "Eu sunt şi bolnavă cu inima, nu cred că mă duc, dar cred în sufletul meu.

Pelerin: "Vedem ce tragedii se intâmplă in ţară, nu ar trebui să mergem la adunări, deci dacă respectăm regulile, hai să respectăm din toate punctele de vedere."

Prefectul județului susține însă că legea trebuie respectată. 

Marea Sărbătoare ortodoxă are loc pe 30 noiembrie. Anul trecut au participat la slujbă peste 15.000 de pelerini. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » IPS Teodosie se luptă cu autorităţile pentru a organiza un mare pelerinaj. "Cum să nu mergem acolo?"