Antena Meniu Search
x

ÎPS Teodosie stârnește noi controverse cu un mesaj antivaccinare: ”Nu acceptaţi să vă vaccinaţi”

ÎPS Teodosie a stârnit noi polemici cu o declarație făcută la postul de radio al Arhiepiscopiei Tomisului. Întrebat cum să reacţioneze credincioşii dacă Certificatul verde va deveni obligatoriu, Teodosie a transmis că ei trebuie să se adreseze Justiției. 

de Redactia Observator

la 15.10.2021, 12:12

ÎPS Teodosie stârnește noi controverse cu un mesaj antivaccinare: ”Nu vă speriați”
ÎPS Teodosie stârnește noi controverse cu un mesaj antivaccinare: ”Nu vă speriați” - Mediafax Foto / Adrian Boioglu via Hepta

„Este o frământare foarte intensă a oamenilor care nu acceptă vaccinul, mai ales că nu-i asumat de nimeni şi are urmări negative. Acești oameni ar trebui să se adreseze în masă justiției. Nu vă speriaţi. Sunt foarte mulţi avocaţi care vor să vă apere. Aveţi tot dreptul de a alege“, a spus IPS Teodosie.

ÎPS Teodosie a spus în repetate rânduri că alege să nu se vaccineze anti-Covid întrucât are alergii. De această dată, însă, el a plusat și le-a transmis credincioșilor: „Nu acceptaţi să vă vaccinaţi. Sunteţi apăraţi de Constituţia ţării şi de legile europene“.

Certificatul verde obligatoriu la locul de muncă, în Italia

Afirmațiile făcute de ÎPS Teodosie, la postul de radio al Arhiepiscopiei Tomisului, sunt însă contrazise de realitate. Un exemplu clar este acela că, începând de astăzi, în Italia, certificatul verde Covid devine obligatoriu la locul de muncă. Peste 130.000 de oameni au murit răpuși de Covid în Italia, iar guvernul de la Roma se poate lăuda cu o campanie de vaccinare eficientă, unde peste 80% dintre persoanele cu vârste de peste 12 ani sunt deja imunizate complet. 

Pe acelaşi subiect

Chiar și așa, pentru a încuraja vaccinarea, guvernul condus de Mario Draghi a aprobat extinderea obligativităţii certificatului sanitar începând din 15 octombrie pentru toată lumea la locul de muncă. Angajaţii care nu se conformează acestei reguli riscă suspendarea salariului şi o amendă dacă sunt prinşi la serviciu fără preţiosul document. 

Franța renunță la testele Covid gratuite pentru adulții nevaccinați

Ca să încurajeze campania de vaccinare, Franța a anunțat că nu-i va mai testa gratuit pe cetățenii care refuză vaccinarea anti-Covid, argumentând că vaccinul oferă cea mai bună protecţie şi este o modalitate permanentă de a depăşi criza sanitară, a explicat guvernul de la Paris.

Un test rapid va costa între 22 de euro şi 30 de euro, iar pentru un test Real Time PCR va trebui achitată suma de 44 de euro. În Germania este deja în vigoare din 11 octombrie o reglementare similară pentru a se pune capăt testării gratuite a tuturor persoanelor. Începând din martie anul trecut, în Franţa au fost efectuate 150 de milioane de teste, dintre care numai în luna august 6 milioane de teste săptămânal.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » ÎPS Teodosie stârnește noi controverse cu un mesaj antivaccinare: ”Nu acceptaţi să vă vaccinaţi”