Israelul începe vaccinarea copiilor în martie

De Cristian Ionescu.
Publicat: 12.01.2021, 16:58.
Actualizat: 12.01.2021, 17:18

Israelul ar putea include copii cu vârsta peste 12 ani în grupuri care primesc vaccinuri COVID-19 în următoarele două luni, dacă cercetările arată că acest lucru este sigur, a declarat marți un oficial de sănătate.

Cu un record de vaccinare în rândul adulţilor, Israelul îşi propune ca din martie să vaccineze anti-Covid şi copiii

Profimedia Images

Ritm record de vaccinare anti-Covid în Israel

Vaccinând într-un ritm record, Israel spune că își propune să termine imunizarea populaţiei adulte și să redeschidă economia până la jumătatea lunii martie.

Israelienilor vârstnici și adulților cu afecțiuni medicale sau locuri de muncă în sectoare critice cu risc ridicat li s-a acordat prioritate. Dar, oficialii israelieni anticipând livrări mai regulate de vaccinuri, au extins categoriile de eligibilitate.

Nachman Ash, coordonatorul național al pandemiei, a prezis că cercetarea farmacologică va stabili că pragul minim de vârstă pentru vaccinuri ar putea fi redus în siguranță de la 16 la 12 ani, iar aprobarea FDA pentru o astfel de utilizare ar putea fi asigurată până în martie.

"Faptul că minorii cu vârsta sub 16 ani nu se vaccinează în prezent este cu siguranță îngrijorător, în ceea ce privește capacitatea de a obține imunitatea efectivului. Cred că, peste o lună sau două, va exista şi categoria de 12 ani pe care o putem vaccina", a spus el.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.