Antena Meniu Search
x

Video Izvorul Tămăduirii, prima mare sărbătoare după Paşte. Legende şi tradiţii: ce nu e bine să faci în această zi

Creştinii ortodocşi sărbătoresc astăzi Izvorul Tămăduirii, prima mare sărbătoare după Paşte. În tradiţia populară se spune că este bine să facem mai multe lucruri pentru darul tămăduirii și al vieții.

de Adrian Obreja

la 21.04.2023, 08:47

Vezi și

Este prima mare sărbătoare după Paşte, ce se ţine în vinerea din Săptămâna Luminată. Astăzi, 21 aprilie, este bine ca cei care merg la biserică să se împărtăşească şi să bea apă sfinţită. Se spune că cine bea o gură de aghiasmă mică înainte de micul dejun va fi ferit de boli pentru tot restul anului şi va fi vindecat de afecţiunile de care suferă.

La sate, oamenii obişnuiesc să stropească animalele din gospodării cu această apă sfinţită. Pentru că este o sărbătoare marcată cu Cruce Roşie în calendar sunt şi lucruri care nu trebuiesc făcute astăzi, cum ar fi diferite treburi casnice, nu se spală şi nu se calcă haine. E o sărbătoare importantă care îşi are originile într-o legendă legată de un izvor de lângă Constantinopol, legendă care spune că un orb şi-a recăpătat vederea după ce s-a spălat cu apa din acel izvor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Izvorul Tămăduirii, prima mare sărbătoare după Paşte. Legende şi tradiţii: ce nu e bine să faci în această zi