Jaf ziua, în amiaza-mare, la o bijuterie din Brăila. Bărbatul este căutat de poliţişti

De Redactia Observator.
Publicat: 03.08.2019, 08:05.
Actualizat: 03.08.2019, 11:50

Un bărbat care s-a dat drept client a fugit cu cel puţin zece lănțișoare din aur, după ce a atacat-o cu spray lacrimogen pe vânzătoarea care i le arăta

Un bărbat care s-a dat drept client a fugit cu cel puţin zece lănțișoare din aur, după ce a atacat-o cu spray lacrimogen pe vânzătoarea care i le arăta. Femeia a sunat apoi la 112, iar oamenii legii încearcă acum să îl găsească pe individ, însă ca pistă au doar semnalmentele indicate de către aceasta.

Camere video nu există, deşi legea impune acest lucru pentru astfel de magazine.

În mijlocul zilei, în centrul municipiului Brăila s-a dat alarma imediat ce un magazin de bijuterii a fost prădat de un individ. Chiar vânzătoarea a sunat la 112, după ce a căzut victimă atacului.

Martor: A vrut să fugă după el. Atunci i-a dat cu sprayul în ochi şi a fugit. Este speriată, de abia stă pe picioare. Nemascat, nenimic, deci asta e la pont, a venit înainte, s-a uitat şi a venit şi i-a spus "vreau să văd şi eu lanţul mai de aproape". Ea, femeia, "da, poftiţi". Ăsta i-a luat toate lanţurile, au picat vreo trei-patru pe jos.

După spargere, individul s-a făcut nevăzut. A luat-o la fugă printre blocuri..

Laura Belgiugan, IPJ Brăila: Acesta, folosindu-se de un spray iritant lacrimogen, ar fi reuşit să îi sustragă aproximativ zece astfel de lănţişoare. În urma primelor verificărilor s-a constat că este vorba de un bărbat cu o înălţime de aproximativ un metru 80, constituţie astenică, brunet şi cu barbă scurtă, iar în momentul comiterii faptei un tricou alb şi jeanşi.

Poliţiştii încearcă acum să dea de urma tâlharului şi fac apel şi la cetăţeni.

Au, însă, deocamdată doar un portret robot, deoarece jaful a scos la iveală o problemă a spaţiului comercial - lipsa camerelor de luat vederi, în ciuda faptului că legea obligă magazinele de bijuterii şi amanet să deţină sistem de supraveghere video.

Patronul a fost sacţionat pentru nerespectarea legii pazei şi protecţiei la societăţile de profil.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.