Antena Meniu Search
x

Jandarmii bistrițeni, salvatori în ziua de Crăciun. Au eliberat un urs rămas blocat într-un laț de sârmă

Câțiva jandarmi au devenit salvatorii unui urs, chiar în prima zi de Crăciun. Animalul a rămas blocat într-un laț de sârmă și nu putea să se elibereze. La fața locului, au fost prezenți și medicul veterinar, paznicul de vânătoare, alți oameni ai legii și un reprezentant al Primăriei. Ursul a fost întâi tranchilizat, iar mai apoi salvat.

de Redactia Observator

la 25.12.2022, 14:25

Jandarmii bistrițeni, salvatori în ziua de Crăciun. Au eliberat un urs rămas blocat într-un laț de sârmă
Jandarmii bistrițeni, salvatori în ziua de Crăciun. Au eliberat un urs rămas blocat într-un laț de sârmă - IJJ

Un urs a fost salvat, duminică, de jandarmii bistriţeni, după ce a rămas prins într-un laţ de sârmă într-o zonă de pe raza ocolului silvic Bistriţa Bârgăului, potrivit datelor transmise de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean (IJJ) Bistriţa-Năsăud.

"În această dimineaţă, jandarmii din cadrul Detaşamentului 1 Mobil Bistriţa au intervenit la un caz mai puţin obişnuit - un urs fiind prins într-un laţ de sârmă. Intervenţia a avut loc pe raza Ocolului Silvic Bistriţa Bârgăului, în zona numită Valea Munceilor din localitatea Bistriţa Bârgăului, înspre Colibiţa (pe partea stângă a DJ 172 D). La faţa locului, jandarmii au solicitat, conform procedurii, prezenţa medicului veterinar, a paznicului de vânătoare, a poliţiştilor din cadrul Biroului Arme şi Muniţii, respectiv a unui reprezentant din cadrul primăriei Bistriţa Bârgăului", a informat IJJ.

Zona unde a fost găsit ursul nu este una populată, ca urmare intervenţia nu a pus în pericol alte persoane. Specialiştii au estimat că ursul are vârsta de până la 2 ani şi aproximativ 80 de kilograme. Animalul a fost tranchilizat, apoi i s-a desfăcut laţul din zona bustului, notează Agerpres. Potrivit Jandarmeriei, ursul nu a fost rănit şi urmează să fie transportat la o altitudine mai ridicată din aceeaşi zonă şi eliberat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Jandarmii bistrițeni, salvatori în ziua de Crăciun. Au eliberat un urs rămas blocat într-un laț de sârmă