Antena Meniu Search
x

Jigniri FĂRĂ PRECEDENT la adresa românilor: "INCULŢI ŞI AGRAMAŢI!" (VIDEO)

Scandalul dintre România şi Ucraina escaladează, după ce un prezentator TV din ţara vecină a lansat jigniri fără precedent la adresa românilor.

Scandalul dintre România şi Ucraina escaladează şi ajunge la un alt nivel, după ce un prezentator TV din ţara vecină a lansat jigniri fără precedent la adresa românilor.

După adoptarea legii învățământului, în Ucraina, au apărut tot mai multe mesaje dure la adresa românilor și maghiarilor. Prezentatorul unui post TV ucrainean i-a numit “agramați” și “inculți” pe etnicii români și maghiari din regiunea Transcarpatia pentru că nu cunosc limba ucraineană, potrivit Politnavigator.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

El a afirmat că „o treime din elevii școlilor din Transcarpatia nu cunosc limba ucraineană și nu sunt capabili să susțină examenele de absolvire”. 

„Obținem niște elevi inculți, agramați, care se pretind a fi cetățeni ucraineni, dar care nu sunt în stare să susțină un examen de absolvire a școlii. E vorba de 36% din absolvenți din Transcarpatia. În primul rând, e vorba de maghiari și români. De fapt, 60 la sută din maghiari și români nu susțin examenele de absolvire și trăiesc în Ucraina fără a cunoaște limba ucraineană”, a declarat prezentatorul, conform Antena 3.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Evenimente » Jigniri FĂRĂ PRECEDENT la adresa românilor: "INCULŢI ŞI AGRAMAŢI!" (VIDEO)