Antena Meniu Search
x

Video Klaus Iohannis a mers cu bicicleta la Cotroceni. "Lăsaţi maşina acasă, veniţi pe jos, cu bicicleta sau cu transportul public"

De Vinerea Verde, Klaus Iohannis a mers "la birou" pe bicicletă. Preşedintele s-a alăturat astfel campaniei care încearcă să-i încurajeze pe români să folosească mijloace de transport alternative. 

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 23.04.2021, 14:27

Vezi și

Traseul preşedintelui a început de la Statuia Aviatorilor din Bucureşti şi s-a încheiat la Palatul Cotroceni. Pe tot parcursul plimbării, preşedintele a purtat cască de protecţie şi a fost supravegheat îndeaproape de SPP-işti.  În ciuda ploii, plimbarea preşedintelui s-a desfăşurat fără probleme. 

Pentru Klaus Iohannis nu este însă prima dată când iese cu bicicleta. Preşedintele a mai fost văzut pe bicicletă prin Bucureşti şi în urmă cu trei ani. Şeful statului a folosit atunci o bicicletă din 2015, de provenientă germană, care costa aproximativ 1.800 de lei. 

”Am venit azi cu bicicleta la birou pentru că vreau să fiu parte din campania vinerea verde. Avem extrem de mult trafic auto în oraşele noastre şi îi încurajez pe români să folosească mijloace de transport alternative sau chiar să meargă pe jos. Un pic de ploaie nu a dăunat nimănui, deci chiar şi pe o vreme ca aceasta se poate merge perfect cu bicicleta. Încercaţi să lăsaţi maşina acasă, veniţi pe jos, cu bicicleta sau cu transportul public, merită fiindcă astfel vom reduce poluarea în oraşele noastre.” a spus Klaus Iohannis. 

Campania "Vinerea Verde" a fost lansată în 12 martie

Pe acelaşi subiect

Campania "Vinerea Verde" a fost lansată, în 12 martie, de Ministerul Mediului, cu scopul de a reduce poluarea cauzată de transportul cu maşinile personale în marile oraşe, încurajând transportul alternativ spre şi de la serviciu. Atunci, ministrul Mediului, Tanczos Barna, a mers la serviciu cu metroul, cel al Culturii Bogdan Gheorghiu a mers pe jos şi a folosit metroul, în timp ce ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, cel al Energiei, Virgil Popescu, şi cel al Muncii, Raluca Turcan, au folosit maşini electrice.

Tot în 12 martie, premierul Florin Cîţu a afirmat că a ajuns pe jos la Palatul Victoria, făcând 15 minute. La rândul său, vicepremierul Dan Barna a mers pe jos la muncă, spunând că nu este prima dată când face acest lucru. Unii dintre miniştri au continuat să folosească mijloace alternative de transport şi în zilele de vineri care au urmat lansării campaniei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Klaus Iohannis a mers cu bicicleta la Cotroceni. "Lăsaţi maşina acasă, veniţi pe jos, cu bicicleta sau cu transportul public"