Antena Meniu Search
x

Video Klaus Iohannis, mesaj de Ziua Veteranilor: Militarii români se bucură de respectul şi aprecierea camarazilor din statele aliate

Militarii sărbătoresc astăzi Ziua Veteranilor din Teatrele de Operații. În Capitală, începând cu ora 11.00, În Parcul Tineretului, la Monumentul Eroilor, au avut loc ceremonii şi depuneri de coroane. A fost ţinut şi un moment de reculegere. Ceremonii similare se vor desfășura și în garnizoanele din țară în care există unități militare care au executat misiuni externe, precum și în teatrele de operații în care se află în prezent militari români.

de Redactia Observator

la 11.11.2022, 14:54

Ziua Veteranilor din Teatrele de Operații
Klaus Iohannis, mesaj de Ziua Veteranilor: Militarii români se bucură de respectul şi aprecierea camarazilor din statele aliate

Totodată, Invictus România, formată din sportivi paralimpici, răniţi în război, organizează, mâine, la Curtea de Ageş, cea de-a IV-a ediție a competiţiei ,Duatlonului Regal Invictus. Ziua de 11 noiembrie a fost aleasă, în 2014, ca Ziua Veteranilor, pentru simbolistica ei - Armistiţiul între Puterile Antantei şi Germania, în urma căruia se punea capăt Primului Război Mondial şi se creau condiţiile necesare realizării Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918.

Klaus Iohannis, mesaj pentru veteranii din teatrele de operațiuni

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, vineri, un mesaj cu prilejul Zilei Veteranilor din Teatrele de Operaţii în care afirmă că aceştia sunt "adevărate repere ale dragostei de ţară" şi ale luptei în numele idealurilor naţionale şi "modele de abnegaţie" pentru generaţiile viitoare.

"Sărbătorim astăzi Ziua Veteranilor din Teatrele de Operaţii, în semn de recunoaştere a curajului şi patriotismului de care aceştia au dat dovadă departe de ţară şi familii, în teatrele de operaţii de pe diferite continente. Este o zi cu simbolistică aparte, pe 11 noiembrie 1918 fiind semnat Armistiţiul între Puterile Antantei şi Germania, care a pus capăt Primului Război Mondial. (...) Dragi veterani din teatrele de operaţii, dumneavoastră reprezentaţi adevărate repere ale dragostei de ţară şi ale luptei în numele idealurilor naţionale. Sunteţi, în acelaşi timp, modele de abnegaţie pentru generaţiile viitoare. Vă mulţumim şi vă asigurăm de respectul şi recunoştinţa noastră! De asemenea, mulţumim familiilor dumneavoastră pentru eforturile remarcabile de a vă sprijini constant pentru a vă desfăşura misiunile în teatrele de operaţii", afirmă şeful statului în mesaj, potrivit Administraţiei Prezidenţiale.

Pe acelaşi subiect

Preşedintele Iohannis arată că, prin simţul datoriei şi profesionalismul manifestate pe câmpul de luptă, militarii români se bucură de respectul şi aprecierea camarazilor din statele aliate şi partenere.

"Le suntem recunoscători veteranilor din teatrele de operaţii pentru devotamentul lor, pentru că au pus pe primul plan apărarea valorilor democratice euro-atlantice şi securitatea României", spune Iohannis.

El aduce un pios omagiu celor care au căzut la datorie sub faldurile tricolorului românesc, afirmând că jertfa lor supremă nu va fi niciodată uitată. "Mulţumim astăzi şi veteranilor celui de-Al Doilea Război Mondial, precum şi militarilor care, în prezent, execută misiuni internaţionale sub egida NATO, Uniunii Europene, ONU şi coaliţiilor la care ţara noastră este parte", a adăugat şeful statului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » Klaus Iohannis, mesaj de Ziua Veteranilor: Militarii români se bucură de respectul şi aprecierea camarazilor din statele aliate