Antena Meniu Search
x

Video Ziua Armatei Române, încheiată cu retragerea cu torțe la București. "Un moment solemn dedicat celor care nu mai sunt printre noi"

Ziua Armatei României a fost sărbătorită, ieri, printr-o serie de manifestări organizate în principalele garnizoane din ţară. Preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Nicolae Ciucă au fost prezenţi la ceremonia militară de la Mormântul Ostaşului Necunoscut. Seara s-a încheiat cu binecunoscutele retrageri cu torţe, ale militarilor,  spectacole la care au participat mii de oameni.

de Redactia Observator

la 26.10.2022, 08:22

Vezi și

Bucureştenii care s-au aflat aseară în centrul oraşului au avut parte de un adevărat spectacol. Oameni de toate vârstele i-au însoţit pe militarii care executau retragerea cu torţe pe tot traseul. I-au fotografiat şi filmat şi au "mărşăluit" în pas cu ei fredonând cântece ostăşeşti.

Parada militarilor Regimentului de gardă şi protocol a pornit de la Palatul Cercului Militar Naţional, a trecut şi pe la Cotroceni şi s-a oprit pe bulevardul Timişoara, la sediul Brigăzii 30 Gardă "Mihai Viteazul".

Ceremonii în întreaga țară

Astfel de ceremonii militare au avut loc în mai mai multe garnizoane din ţară. Sute de torţe au luminat şi străzile din municipiului Buzău.

Pe acelaşi subiect

 "Retragerea cu torţe este un moment solemn dedicat celor care nu mai sunt printre noi, celor care s-au înălţat la cer şi care cu sufletele lor veghează drumul nostru astăzi", a explicat general-maior Ciprian Marin comandantul Diviziei 2 Infanterie "Getica"  .

"Am venit cu nepotul şi ne-a plăcut. Foarte frumos!"

Şi la Bistrița oamenii au avut parte de spectacol.

"La Bistriţa, peste 100 de militari se retrag cu torţe înspre bază. Mai exact înspre Bigada 81 mecanizată "General Grigore Bălan", transmite Raimond Petruț, reporter Observator.

"Ca în fiecare an, în data de 25 octombrie, Armata Română îşi sărbătoreşte eroii", a declarat colonel Florin Ștefănescu, locțiitor Brigada 81 Mecanizată

Ziua Armatei Române este fixată pe 25 octombrie şi marchează eliberarea Transilvaniei de Nord de sub dominaţia hortystă în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

"La mulţi ani, Armatei României şi militarilor noştri!", a transmis Klaus Iohannis, preşedintele României

La începutul zilei de ieri, preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Nicolae Ciucă au participat la ceremonia militară şi religioasă de la Mormântul Ostaşului Necunoscut.

"Bună ziua!"

"Să trăiţi!"

Evenimentul a inclus, pe lângă depuneri de coroane de flori şi un survolul al aeronavelor Forţelor Aeriene Române.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Ziua Armatei Române, încheiată cu retragerea cu torțe la București. "Un moment solemn dedicat celor care nu mai sunt printre noi"