Antena Meniu Search
x

Peste 1000 de oameni protestează în Piaţa Victoriei, după anunțul ministrului Justiţiei. Oamenii au ieșit în stradă la Sibiu, Cluj, Timişoara și Iaşi

Proteste sunt anunțate în Piaţa Victoriei în această seară, după decizia ministrului Justiţiei de a cere revocarea procurorului-şef al DNA.

- Foto: Hepta

Grupul "Corupţia ucide" a anunţat proteste în Piaţa Victoriei din Capitală, după decizia ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, de a declanşa procedura revocării din funcţie a procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Update ora 21:20 - Numărul protestatarilor din Piața Victoriei a ajuns la aproximativ 1000..

Jandarmii au montat garduri în Piaţa Victoriei.

Şi în alte oraşe din ţară sunt oameni în stradă pentru a protesta faţă de anunţul ministrului Justiţiei. Sunt protestatari în stradă la Sibiu, Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi, Constanţa.

Pe acelaşi subiect

Update ora 20:00 - Câteva zeci de persoane s-au adunat în Piaţa Victoriei și strigă ”DNA să vină să vă ia”, ”Nu scăpaţi!”

"Vino în Piaţă să protestăm împotriva acestor decizii îndreptate împotriva luptei anticorupţie care încalcă angajamentele europene ale României şi demonstrează încă o dată că PSD nu a înţeles unul dintre principalele mesaje ale manifestanţilor din Piaţa Victoriei: Vrem Justiţie, NU Corupţie!", se arată înntr-un anunţ postat pe o pagină de socializare intitulat  "Acum In Piaţa Victoriei! DNA în pericol".

Ministrul Justiţiei Tudorel Toader a anunţat joi că declanşează procedura de revocare din funcţie a procurorului şef DNA El a a declarat după prezentarea raportului privind activitatea managerială de la DNA, că DNA trebuie să continue să funcţioneze legal, nu se identifică cu cel care o conduce. Toader a precizat că raportul este elaborat pe fondul dezbaterilor care au divizat opinia publică în ultimul an. El a afirmat că a reţinut o situaţie fără precedent a raporturilor dintre autorităţile publice, fiind înregistrate trei conflicte juridice de natură constituţională, în cadrul cărora DNA a fost chemată în faţa instanţei de contencios consitutional, a acuzat implicarea lui Kovesi în dosare şi stilul autoritar al acesteia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Peste 1000 de oameni protestează în Piaţa Victoriei, după anunțul ministrului Justiţiei. Oamenii au ieșit în stradă la Sibiu, Cluj, Timişoara și Iaşi