Antena Meniu Search
x

Video La 2 luni după ce unui turist i-a căzut o piatră în cap, la Cheile Bicazului, autoritățile iau primele măsuri: comercianţii trebuie să dispară din zonă

Apar primele reacții timide si asta abia la două luni după ce unui turist i-a căzut o piatră de pe munte în cap, în Cheile Bicazului. Autorităţile au notificat comercianţii că trebuie să renunţe la tarabe şi să plece. Odată eliberată zona, ar urma să se apuce de lucrări ca de pe versant să nu mai cadă pietre.   

de Redactia Observator

la 10.10.2022, 19:46

Vezi și

Sute de turişti se opresc zilnic pe la tarabele cu de toate din Cheile Bicazului. Oamenii parchează care şi pe unde apucă şi apoi caută suveniruri. Exact asta a făcut şi bărbatul peste care, în august, a căzut o piatră din munte

Soția victimei: Am fost la tarabe, am cumpărat suveniruri şi apoi am cumpărat un binoclu pentru fiul nostru şi ne-am dus să îl testăm uitându-ne pe râu. În 30 de secunde, au început nişte pietricele să cadă. În partea copiilor au căzut pietre mici şi apoi s-au auzit în partea copiilor pietre mai mari. Am încercat să îmi adun copiii, să-i protejez şi când m-am intors, mi-am vazut soţul într-o baltă de sânge. 

La două luni după ce turistul a ajuns în stare gravă la spital, autorităţile încep să se mişte

Primul pas, toţi comercianţii trebuie să dispară din zonă. 

Pe acelaşi subiect

Adrian Niţă, prefect Neamţ: Faptul că ei îşi desfăşoară activitatea acolo poate reprezenta un pericol. Oricand se poate despreinde o rocă de acolo. 

Elekes Robert, purtător de cuvânt DRDP Brașov: Am iniţiat acest proiect de notificare al proprietarilor de chioşcuiri din zona respectivă ca în termen de 60 e zile să îşi mute toate construcţiile de acolo. Plus că avem şi noi un proiect de modernizare a Drumului National 12C. 

După ce zona va fi eliberată, ar urma să înceapă mai multe lucrări, în condiţiile în care acolo se întâmplă destul de des să cadă pietre de pe versanţi. Pe de altă parte, autoritățile spun că oricum magazinele funcţionează fără autorizație. 

Gheorghe Oniga, primar comuna Bicaz Chei: În momentul de faţă, ei îşi desfăşoara activitatea ilegal. Contracte de închiriere anul acesta cu primăria nu s-au mai încheiat. 

 Adrian Niţă, prefect Neamţ: Sunt şi peste 40 de dosare penale deschise acolo şi sunt în cercetare pentru faptul că toţi aceşti agenţi economici nu ar fi avut documentele necesare.  

Comercianții însă mai degrabă ar plăti amenzi decât să se mute din zona cu vad bun

Comerciant: Sperăm să mai putem sta un pic.Dacă nu vor fi bazare, tot va fi parcare, opresc oamenii şi tot poate să cadă. Nu sunt bazariştii de vină. 

Iar dacă unii turişti se bucură de cumpărături în Cheile Bicazului, alţii ar prefera doar peisajul. 

Comercianţii care nu eliberează zona în termen de două luni de la primirea notificării riscă amenzi de la două mii la şase mii de lei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » La 2 luni după ce unui turist i-a căzut o piatră în cap, la Cheile Bicazului, autoritățile iau primele măsuri: comercianţii trebuie să dispară din zonă