Antena Meniu Search
x

La Capul Midia, NATO a simulat respingerea unui atac aerian. În celălalt capăt al ţării, rezerviştii au fost chemaţi la unităţi tot pentru exerciţii

Mai multe sisteme franceze de rachete sunt testate zilele acestea la Capul Midia, în exerciţii de apărare a ţărmului, la care participă soldaţi americani, români şi olandezi. Armata franceză are rachete cu rază scurtă de acţiune capabile să distrugă ţinte aeriene sau navale, iar pentru apărarea coastei a adus şi tunuri automate montate pe vehicule blindate. În vestul ţării, la Timişoara, 3.000 de rezervişti au primit ordin de chemare la unitățile militare tot pentru exerciţii. 

de Redactia Observator

la 27.04.2023, 07:53

Vezi și

Exerciţiul a fost în apropiere de Timişoara, la Chișoda. Rezerviştii, unii dintre ei trecuţi de 50 de ani, au redevenit soldaţi. Au făcut instrucţie şi şi-au adus aminte cum să folosească arma. În capătul celălalt al ţării, grupul de luptă NATO a simulat respingerea unui atac aerian.

Col. Martin Arnaud, armata franceză: Acest exerciţiu începe cu detectarea ţintelor care se face cu dronele şi cu radarul. Apoi lansatoarele de rachete încep să tragă.

Rachetele franceze sunt tehnologie de top, în acest moment. Lovesc la o distanţă de 300 de kilometri şi-au fost testate în teatre de război din întreaga lume.

Exerciţii militare NATO, la Capul Midia

Pe acelaşi subiect

Col. Laurent Luisetti: Putem să lovim orice fel de ţinte: clădiri, vehicule sau tranşee, de exemplu. Suntem aici ca să exersăm abilităţile noastre în tragerile de artilerie la foarte mare distanţă.

Exerciţiul de la Midia simulează un atac venit pe mare, pe care grupul de luptă NATO dislocat în România trebuie să-l respingă.

Bryan Dairy: E foarte complicat să aduci laolaltă mai multe ţări în tragerile de artilerie. De asta suntem aici, concentraţi pe această misiune. Pentru ca alianţa NATO să fie puternică, trebuie să exersăm împreună.

Exercițiul poartă numele de cod "EAGLE ROYAL 23" şi testează interoperabilitatea sistemelor de artilerie, în cadrul unei operațiuni NATO de apărare colectivă, în conformitate cu articolul 5, pe Flancul de Sud-Est al Alianței. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi la curent cu ofertele în ceea ce priveşte titlurile de stat?

Observator » Evenimente » La Capul Midia, NATO a simulat respingerea unui atac aerian. În celălalt capăt al ţării, rezerviştii au fost chemaţi la unităţi tot pentru exerciţii