Antena Meniu Search
x

Video La doar 17 ani, Cătălina a murit în chinuri, după ce medicii au uitat pansamente şi bucăţi de materiale în timpul unei operaţii de cezariană: "O să te faci bine, aşa i s-a spus"

O tragedie inexplicabilă, moartea unei copile de 17 ani după ce a născut, se cere lămurită de procurori. Familia îi acuză pe medici că i-au uitat pansamente în corp, după operaţia de cezariană. Trei cadre medicale sunt anchetate acum în acest caz. Procurorii au facut precheziţii după dovezi şi acasă la medici şi asistente. 

de Redactia Observator

la 10.11.2022, 19:25

Vezi și

Cătălina avea 17 ani şi o viaţă întreagă se se bucure de copilul său. În aprilie, a născut la spitalul din Focşani un băieţel sănătos. După externare a început să aibă dureri năpraznice şi a slăbit de abia se mai ţinea pe picoare.

A murit în chinuri, după medicii au uitat în ea pansamente 

Mama copilă moartă: O să te faci bine, aşa i s-a spus. La externare i-au dat o reţetă şi i-au spus să nu alăpteze copilul. Ştiau ceva, ceva că au făcut.

Trei luni, Cătălina s-a chinuit cu o infecţie în corp. Medicii au hotărât să o ducă în sala de operaţii. Într-o singură săptămână, copila a trecut prin trei intervenţii chirurgicale. La o zi după ultima, s-a stins la spital. 

Pe acelaşi subiect

Avocat Cuculis: Raportul INML este unul zdrobitor. Se arată acolo că medicii au uitat pansamente, au uitat bucăţi de materiale ce au fost folosite la operaţie. I-au prescris supozitoare şi nişte medicamente pentru uşurarea durerilor.

Medicii ar fi încercat să muşamalizeze tragedia, spun procurorii. Ar fi întocmit rapoarte false ca să ascundă ororile din sala de operaţie. Ancheta este amplă.

Procuror Ionuţ Dâmbă, PJ Focșani: S-a început urmărirea penală pentru ucidere din culpă, fals intelectual şi favorizarea făptuitorului. Au fost percheziţii la locuinţele unor medici, asistente şi la sediul spitalului Focşani.

Medic Cristian Onia: Sunt total nevinovat. Ce s-a întâmplat, nu pot să discut deocamdată. 

Reprezentanţii spitalului de urgenţă Focşani refuză să ofere orice informaţie despre pacientă sau despre medicii care au participat la cezariană. Doctorii anchetaţi sunt încă în sala de operaţie şi profesează. În iulie 2019, o altă femeie  a murit la acelaşi spital, după o operaţie de cezariană. Iar săptămâna trecută, o adolescentă de 15 ani s-a stins după ce i-au fost puse trei diagnostice greșite în patru zile.

Cătălina face parte dintr-o statistică dramatică. ​Una din trei mame minore din România s-a născut tot dintr-o mamă minoră, iar 8 din 10 mame sau gravide sub 18 ani nu mai merg la școală, conform unui studiu Salvați Copiii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » La doar 17 ani, Cătălina a murit în chinuri, după ce medicii au uitat pansamente şi bucăţi de materiale în timpul unei operaţii de cezariană: "O să te faci bine, aşa i s-a spus"