Antena Meniu Search
x

La Galați a plouat într-o oră cât pentru o lună. Ploaia și grindina au făcut prăpăd în oraș

Ploile care nu mai contenesc de mai bine de două săptămâni în unele zone din ţară au făcut prăpăd. Galaţiul îşi revine cu greu după potopul de aseară. Într-o singură oră, pompierii au primit peste 200 de apeluri de ajutor, pe măsură ce apa înghiţea străzi şi intra în case. Peste 130 de gospodării au fost inundate, iar patru maşini au fost distruse de copacii doborâţi de vijelie. Nu a fost singura localitate afectată. În Harghita, oamenii au rămas în beznă, după ce vântul a smuls cablurile electrice. Iar în Alba, viitura a distrus un drum. 

de Daniel Lare

la 24.06.2021, 13:46

Vezi și

A fost dezastru în Galaţi, seara trecută. În doar 60 de minute au căzut aproape 80 de litri de apă pe metru pătrat. Cât ar ploua în mod normal într-o lună întreagă. Ploaia s-a amestecat cu grindina de mari dimensiuni, iar vântul puternic a măturat oraşul. Patru maşini au fost distruse, după ce mai mulţi copaci au fost doborâţi. 

Locuitorii din Valea Oraşului au fost inundaţi de patru ori în această săptămână, deci de patru ori oamenii au încercat să recupereze bunurile şi să scoată apa din curţi. 

Peste 130 de locuinţe din oraş au fost inundate, iar 31 de străzi au fost acoperite de ape. Probleme au fost şi în celelalte localităţi din judeţ. În Fântânele şi Smârdan, aproape 2.000 de persoane au rămas în beznă, fără electricitate, din cauza vijeliei. 

Nici judeţul Bacău nu a scăpat de furia naturii. După o furtună puternică, mai multe localităţi au fost inundate. Apele pârâurilor au ieşit din matcă, iar o viitură puternică a rupt un drum şi a distrus culturile şi gospodăriile oamenilor. Localnicii s-au salvat din calea apelor în ultima clipă. 

În Buzău, în urma viiturilor, trei vaci au rămas împotmolite în aluviunile de pe malul râului. A fost nevoie de intervenţia unui exacavator pentru ca animalele să fie scoase din noroi. Operaţiunea a durat mai bine de o oră. Inundaţii au fost şi în Harghita, unde oamenii s-au trezit cu apa în casă. Au lucrat cot la cot cu pompierii, înarmaţi cu găleţi şi ligheane. În localitatea Eghersec, peste o sută de persoane au petrecut noaptea în beznă, după ce vijelia a rupt cablurile de electricitate. 

În Alba, viitura creată de ploile torenţiale a luat cu ea sute de buşteni. Iar un drum judeţean a fost surpat pe o distanţă de 30 de metri. În urma distrugerii drumului, o mănăstire a rămas izolată. Autorităţile vor încerca, în această dimineaţă, să repare drumul pentru a se putea circula pe ambele sensuri. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » La Galați a plouat într-o oră cât pentru o lună. Ploaia și grindina au făcut prăpăd în oraș