Antena Meniu Search
x

Video "La mare la noi e mai piperat ca la Ibiza". În ciuda preţurilor, românii n-au fugit de distracție. Ce locuri au ales în minivacanță

Aproximativ 300.000 de oameni au ieşit ieri din ţară, majoritatea în mica vacanţă de Rusalii. Pentru ei, a fost a doua zi de relaxare în Bulgaria, Grecia, Spania sau Dubai. Cei care au rămas în ţară au experimentat cea mai nouă sanie care zboară pe şine într-o zonă pitorească de lângă Bran, au umplut piscinele ori şi-au umplut plămânii cu aer curat şi telefoanele cu fotografii în Bucovina. 

de Redactia Observator

la 02.06.2023, 19:46

Vezi și

Susurul apei şi liniştea naturii a convins mii de turişti să îşi petreacă minivacanţa în Bucovina. Vizitatorii au admirat măreţia munţilor acoperiţi de păduri la pas sau în timpul plimbărilor cu căruţa. Sunt opţiuni şi pentru cei care vor un moment de repaus. 

Angela Bertea, reporter Observator: Pentru o relaxare deplină, în mijlocul naturii, turiştii au la dispoziție ciubărul cu apa sărată încălzită la soba cu lemne.

Ziua se termină în faţa meselor pline. 

Niculina Lăstun, administrator pensiune: Pastramă de purlec, căprioară, cerb, cârnaţi, caltaboş, de toate. Caşul maturat, brânză frământată, telemea. Să impresionăm oaspeţii prin linia de ciorbe cu ciorba aia bună de hribi ca în Bucovina. Aducem şi frăguţele alea de pe munte. 

Pe acelaşi subiect

Bucureştenii au combinat petrecerile cu relaxarea la piscinile de lux din apropierea Capitalei. Crema de protecţie solară, cocktail-urile colorate şi pălăriile mari de soare au fost accesoriile vacanţei de la oraş.

"Mă simt mult mai confortabil la București decât la Constanța. oriunde poți arunca cu bani. La mare la noi e mai piperat ca la Ibiza", ne-a spus un petrecăreț. Intrarea la piscină în timpul săptămânii costă 50 de lei şi 70 de lei în weekend. 

Piscinele din Băile Felix au fost pline încă de la deschidere

Nici la prânz, când soarele începuse să ardă, sutele de oameni din bazine nu se îndurau să se retragă. 

Apa a fost atracţia zilei pentru cei care nu au plecat la mare. Bucureştenii care nu au fost la piscine s-au plimbat cu vaporaşele. Ambarcaţiunile din parcul Herăstrău au început să circule, iar la casele de bilete au fost cozi lungi. O plimbare cu vaporaşul costă 10 lei pentru copii şi 15 pentru cei mari. 

Turiştii care au mers la munte în zona Bran - Braşov au avut parte de o surpriză care i-a ţinut ocupaţi zeci de minute. La Fundata a fost deschis primul circuit de sanie pe şine din judeţul Braşov. O încântare şi pentru copii, şi pentru cei mari. O coborâre costă 40 de lei pentru adulţi şi 30 pentru copii. 

Tot adrenalină au găsit copiii şi în parcul de aventură de la Drăguţeşti, de lângă Târgu Jiu. S-au bucurat de o tiroliană lungă de 100 de metri şi de şapte trasee de căţărare, cu diferite dificultăţi, în funcţie de vârstă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » "La mare la noi e mai piperat ca la Ibiza". În ciuda preţurilor, românii n-au fugit de distracție. Ce locuri au ales în minivacanță