Antena Meniu Search
x

Video Staţiunea-vedetă de pe litoral, luată cu asalt de turişti mai ceva ca Mamaia. Mulţi au sărit direct în apa mării

Aglomeraţie mare pe litoral. 70.000 de turişti au numărat hotelierii. Plajele i-au întâmpinat cu soare şi o mare caldă, fără valuri. Cele mai animate staţiuni sunt cele din nordul litoralului. 

de Redactia Observator

la 01.06.2023, 20:00

Vezi și

În prima zi de vară calendaristică, Năvodari a fost vedeta. Şi-a primit turiştii cu vreme perfectă: 24 de grade Celsius în aer şi aproape tot atâtea în apă şi a fost mai aglomerată decât Mamaia. Mulţi turişti au intrat în mare de cum au ajuns.

Minivacanţa de 1 Iunie şi Rusalii, la mare

"Vremea este superbă, după cum se vede. Atmosfera este la fel, cazarea este wow. Linişte, relaxare şi tot ce trebuie pentru o minivacanţă", spune un turist. "Vom sta la mare până marţi. Copiii sunt foarte încântaţi că petrecem minivacanţa pe litoral", zice altcineva.

Şezlongurile şi umbrelele au fost pregătite din prima zi de vară. Costă între 30 şi 50 de lei, adică o familie cu doi copii plăteşte 200 de lei pe zi pe o plajă scumpă. "Turiştii care vor să simtă adrenalina găsesc direct pe plajă jetski-uri, iar 10 minute costă 200 de lei. În schimb, cei care vor să se relaxeze pot să facă lucrul acesta. Un masaj de jumătate de oră, exact în briza mării, costă 80 de lei", spune Andreea Filip, reporter Observator.

Pe acelaşi subiect

Record de turişti pe litoralul românesc, de Rusalii

Hotelierii se pregătesc să îşi treacă un record în palmares. "70.000 de turişti de Rusalii noi nu am mai avut de foarte mulţi ani. Vremea ne ajută foarte mult. Mamaia este staţiunea cea mai solicitată", declară Corina Martin, Federaţia Patronatelor din Industria Ospitalităţii.

"Preţurile sunt la fel ca anul trecut. Vom păstra preţurile de anul trecut, atât la şezlonguri, şi la beach baruri. Încercăm să ne pregătim cu o lună, o lună şi jumătate înainte astfel încât să ne prindă sezonul într-o formă bună", mărturiseşte Lucian Marcu, manager plajă.

Drumul spre plajă a fost pavat, însă, cu ambuteiaje. Sute de maşini au stat în coloană în zona Fetești. Acolo se circulă pe o bandă pe sens - se lucrează la consolidarea podului peste brațul Borcea. 

Românii care au ales să petreacă la munte

Şi vacanţa la munte a început cu aglomeraţie. DN1, numit şi drumul melcului şi-a meritat numele pe Valea Prahovei, unde maşinile s-au târât cu cinci kilometri pe oră. "Exodul bucureştenilor spre munte a început deja. Sunt sute, dacă nu mii de şoferi care au ales să părăsească Capitala încă de dimineaţă", arată Laurenţiu Rădulescu, reporter Observator. 

"Cred că vreo două ore avem de când am intrat în coadă. Deci, e greu", spune un şofer. Staţiunea Sinaia a fost una dintre preferatele turiştilor. Cei mai mulţi au început minicacanţa cu răsfăţul la piscine şi SPA. Minivacanţa de Rusalii se încheie luni, când turiştii de la mare şi de la munte vor lua din nou aglomeraţia în piept, pe drumul spre casă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Travel » Staţiunea-vedetă de pe litoral, luată cu asalt de turişti mai ceva ca Mamaia. Mulţi au sărit direct în apa mării