Antena Meniu Search
x

Video "La prima bubuitură am zis că tună şi am ieşit pe hol". O femeie a ajuns la spital cu arsuri, după ce apartamentul său a explodat. Oamenii au crezut că e cutremur

Panică în urma unei explozii puternice în Capitală. Un apartament aflat într-un bloc de 11 etaje, vizavi de un mare spital, a sărit în aer. O femeie de 62 de ani a fost internată cu arsuri la nivelul feţei şi zeci de oameni au fost evacuaţi. Locatarii blocurilor vecine spun că s-au simţit ca la cutremur. Momentan, pompierii nu ştiu care este cauza exploziei. 

Cristina Filip
de Cristina Filip

la 30.07.2023, 19:30

Vezi și

În apartamentul în care s-a produs explozia locuiesc patru persoane. Doar una dintre ele, o femeie de 62 de ani, se afla înăuntru în momentul deflagraţiei. S-a ales cu arsuri grave pe faţă.

Suflul a fost atât de puternic încât geamul s-a făcut bucăţi

Cristina Filip, reporter Observator: Explozia s-a produs într-un apartament aflat la etajul trei al acestui bloc. Suflul a fost atât de puternic încât geamul s-a făcut bucăţi, iar cioburile s-au împrăştiat pe aici pe jos în toată parcarea.

Bucăţile de sticlă au ajuns pe capotele maşinilor, iar o perdea a fost smulsă şi dusă de suflu în creanga unui copac. Pereţii apartamentului s-au crăpat şi s-au împrăştiat pe palier, iar uşa de la intrare a fost scoasă cu totul din balamale. 

Pe acelaşi subiect

Martor: La prima bubuitură am zis că tună şi am ieşit pe hol... Miros de cablu ars! 

Femeia rănită a fost intubată de medicii sosiţi la faţa locului şi dusă de urgenţă la <HARTA> Spitalul Bagdasar Arseni, aflat peste stradă de blocul afectat. 

Explozia s-a simţit la zeci de metri distanţă. 

Martor: Noi stăm în partea cealaltă şi s-a auzit foarte rău, la blocul celălalt. Stăm la etajul şase şi am văzut că se mişca draperia. 

20 de pompieri au sosit într-un suflet să acorde ajutor locatarilor. 40 de oameni au fost evacuaţi, iar alţi 10 oameni au ieşit singuri din case când au auzit bubuitura. 

Martor: Eu dormeam. Când am auzit poliţia şi pompierii atunci m-am sculat. Ei au început să bată în uşi, să evacueze blocul. Când am deschis uşa era foarte mult fum şi mirosea a cauciuc ars. 

Ştefan Obreja, sublocotenent ISU Bucureşti: Majoritatea persoanelor au avut o uşoară panică şi frică, însă la vederea noastră s-au calmat. Colegii i-au îndrumat corespunzător şi au făcut un sector pentru aceştia în spatele blocului. 

În total, şase apartamente din bloc au fost afectate. Pompierii fac în continuare cercetări pentru a aflat cauza exactă a exploziei. Primăria Sectorului 4 a transmis că oferă sprijin material pentru repararea locuinţelelor. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » "La prima bubuitură am zis că tună şi am ieşit pe hol". O femeie a ajuns la spital cu arsuri, după ce apartamentul său a explodat. Oamenii au crezut că e cutremur