Antena Meniu Search
x

Video La Timişoara, şinele sunt udate pentru ca tramvaiele să nu deraieze: "M-am gândit că spală mizeria, totuşi"

La Timişoara nu se stropeşte doar iarba. De acelaşi tratament au parte şi liniile de tramvai. Pentru că şinele sunt uzate, fac faţă tot mai greu dilatării care apare pe timp de caniculă. Aşa că prin stropire, autorităţile speră să evite o eventuală deraiere. În doi ani, între şine se va planta şi gazon, pentru a păstra mai multă răcoare.

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 07.07.2021, 09:00

Vezi și

De teamă că tramvaiele ar putea deraia din cauza şinelor fierbinţi, societatea de transport de la Timişoara a început să le stropească periodic cu apă. O garnitură pe şine se ocupă de această operaţiune. "Prima data dam drumul de aici prin cele doua robinete. Pentru fiecare roată în parte am pornit robinetele avem doua butoaie a câte 1000 de  fiecare şi printr-un hidrofor jos merge apa la masticul care trebuie răcit. Temperatura şinelor, care poate ajunge şi la 50 de grade, scade cu aproape 15 grade Celsius, în urma udării", explică vatmanul.

Iulia Pop, reporter Observator: "Verificam temperatura si dupa ce sina de tramvai a fostr racorita, avem 38,2 grade Celsius".

Udatul şinelor i-a suprins pe timişoreni

Metoda i-a luat prin surprindere pe timişoreni, care credeau că rolul garniturii este altul.

"Nu mi-am putut imagina, m-am gândit că spală mizeria dintre şine, totuşi", spune o femeie.

Abia peste doi ani, această problemă din Timişoara ar putea fi dată uitării. Există deja un proiect de montare a gazonului între liniile de tramvai. Iarba dintre şine ar urma să prevină supraîncălzirea șinelor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » La Timişoara, şinele sunt udate pentru ca tramvaiele să nu deraieze: "M-am gândit că spală mizeria, totuşi"