Antena Meniu Search
x

Video "L-am identificat pe calea ferată. Numai că l-am pierdut". Ursul care dă de furcă autorităţilor din Ploieşti de 4 zile a scăpat ca prin urechile acului

Autorităţile nu au izbutit să captureze ursul care se plimbă de trei nopţi pe străzile din Ploieşti. Sălbăticiunea şi-a făcut din nou apariţia. Echipele de intervenţie au reuşit să îl tranchilizeze, însă doza de sedativ nu a fost suficient de puternică şi ursul a fugit într-un lan de porumb. 

de Redactia Observator

la 25.07.2023, 20:45

Vezi și

Alerta s-a dat din nou aseară, cu o oră înainte de miezul nopţii. Localnicii din Ploieşti au primit încă un mesaj RO-Alert, a treia noapte la rând. Ursul a fost văzut în apropierea rafinăriei Vega şi a unui spital, în aceeaşi zonă unde a apărut prima oară sâmbătă.

Veterinarul a tras cu tranchilizate în el, dar operaţiunea nu a mers conform planului

Dragoş Poenaru, medic veterinar: Am reuşit la un moment dat să îl tranchilizăm. După care l-am urmărit. L-am identificat pe calea ferată. Era... Împleticea. Numai că...l-am pierdut.

Ursul a luat-o la fugă şi a dispărut, dar jandarmii, poliţiştii şi veterinarul au patrulat prin zonă în speranţa că se va întoarce şi îl vor captura. Autorităţile au instalat pe câmp două camere cu termoviziune şi o capcană. 

Pe acelaşi subiect

Dan Nicodim, viceprimar Ploieşti: Există o cuşcă de capturare şi avem speranţe că la un moment dat i se va face foame.

Vânătorii spun că ursul e înfometat şi vine, cel mai probabil, de la 7 kilometri distanţă de oraş

Ghiţă Negru, AJVPS Prahova: A venit probabil din pădure de la Păuleşti. Umblă după mâncare mai uşor de găsit, prin tomberoane. Posibil să ajungă la punctul de hrană şi să-l prindem în capcană pentru a-l reloca. 

O nouă alarmă Ro-Alert

Dimineaţă, în jurul orei patru şi jumătate, localnicii din Ploieşti au primit încă un mesaj RO-Alert, tot din cauza ursului. 

Localnic: Trebuia de mult să-i prindă, să ia măsuri că sunt prea mulţi. S-au înmulţit mai rău ca...câinii

Vânătorii cred că ursul este un pui în vârstă de 2-3 ani, care cântăreşte în jur de o sută de kilograme. Dacă va fi prins, va fi relocat într-o zonă de munte. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Evenimente » "L-am identificat pe calea ferată. Numai că l-am pierdut". Ursul care dă de furcă autorităţilor din Ploieşti de 4 zile a scăpat ca prin urechile acului