Antena Meniu Search
x

Video Lebede prinse în gheață, salvate de la moarte de scafandrii din Iași

Mai multe lebede au rămas prinse în gheața formată pe lacul Hălceni din Iași. Scafandrii au intervenit pentru salvarea lor. În târgu Jiu, o familie a găsit o lebădă ranită pe stradă și a adus-o la sediul Poliției Locale, cerând sprijin pentru salvarea ei.

Diana Udrescu
de Diana Udrescu

la 13.03.2022, 10:33

Vezi și

Lebedele aflate pe lacul Hălceni din comuna Șipote, județul Iași, au rămas blocate în gheața formată din cauza temperaturilor scăzute din această perioadă. Scafandrii de la Detașamentul 2 de Pompieri Iași au intervenit pentru salvarea păsărilor care se aflau acolo pentru odihnă și hrănire. 

În Târgu Jiu, o familie a găsit o lebădă ranită pe strada Barajelor și a predat-o poliţiştilor locali. Aceștia au preluat pasărea şi au încredinţat-o reprezentanţilor unui centru de salvare şi reabilitare a animalelor sălbatice, care îi va acorda toate îngrijirile necesare până când va putea să se reintegreze în mediul natural. Familia care a acționat pentru salvarea lebedei a fost felicitată pentru spiritul civic de care a dat dovadă.

Pui de lebăda salvat de Garda de Mediu

Anul acesta, o altă lebădă a fost salvată de la moarte, de data aceasta în Arad. Comisarii Gărzii de Mediu au fost chemaţi să salveze un pui care avea în cioc un cârlig de pescuit. Cel mai probabil, puiul de lebădă a încercat să mănânce hrana găsită pe malul apei, loc preferat de pescarii arădeni.

Articol realizat cu ajutorul informațiilor oferite de reporterii Observator Alin Stan și Mihai Bordeianu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Evenimente » Lebede prinse în gheață, salvate de la moarte de scafandrii din Iași