Antena Meniu Search
x

Lia Olguța Vasilescu anunță o anchetă la spitalul de la Craiova: ”Clădirea era reabilitată. Verificăm de ce pacienta avea o bricheta asupra ei”

Primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, a anunțat că va declanșa o anchetă după incendiul de la Spitalul Clinic de Neuropsihiatrie, care era recent reabilitat, pentru a vedea cum a fost posibil ca un pacient să ajungă în zona UPU având asupra sa o brichetă, iar medicii de gardă nu au încercat să-i ajute pe cei internați.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 08.03.2021, 23:20

  • Un incendiu a izbucnit luni seară la Spitalul Clinic de Neuropsihiatrie din Craiova, patru saloane de la parterul unității fiind inundate de fum.
  • Focul ar fi fost pus de o pacientă.

Lia Olguța Vasilescu scrie, într-o postare pe Facebook, că spitalul era recent reabilitat și că focul a fost provocat de o pacientă care a incendiat o saltea. Primarul a solicitat declanșarea unei anchete pentru a afla cum a ajuns o brichetă la un pacient și de ce medicii de gardă nu au intervenit pentru a-i salva pe cei internați.

„Clinica de Psihiatrie de la Parcul Romanescu este recent reabilitată, instalațiile electrice sunt verificate lunar in toate spitalele din subordinea municipalității, iar la această unitate sanitară, in toate camerele și pe holuri, sunt montate camere de luat vederi. Astăzi a avut loc un incident, la parterul clădirii, după ce o pacientă a dat foc unei saltele. Nu există victime intoxicate cu fum sau având arsuri. In schimb, trei medici au sărit de la etajul 1, speriați din cauza fumului. Vom declanșa o anchetă ca să verificăm de ce pacienta avea o brichetă asupra ei și de ce medicii de gardă nu s-au asigurat că pacienții sunt evacuați pentru a fi preîntâmpinat orice pericol”, a declarat primarul Lia Olguța Vasilescu.

Potrivit ultimelor informații de la fața locului, mai mulți pacienți au fost evacuați în timpul incendiului. Flăcările au izbucnit într-o rezervă în care se afla o pacientă și apoi s-au extins la alte două încăperi.

O persoană supraponderală a avut nevoie de asistență pentru a fi evacuată. Incendiul a fost stins în aproximativ 20 de minute, iar trei medici de gardă, aflați deasupra rezervelor care au luat foc, s-au speriat și au sărit pe geam.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Lia Olguța Vasilescu anunță o anchetă la spitalul de la Craiova: ”Clădirea era reabilitată. Verificăm de ce pacienta avea o bricheta asupra ei”