Antena Meniu Search
x

Update Incendiu la Spitalul de Neuropsihiatrie din Craiova. Focul ar fi fost provocat de un pacient, trei cadre medicale au sărit pe geam de la etaj

Un incendiu a izbucnit luni seară la Spitalul Clinic de Neuropsihiatrie din Craiova, patru saloane de la parterul unității fiind inundate de fum. Trei cadre medicale au fost transportate la un alt spital pentru a primi îngrijiri medicale după ce au sărit pe geam de la etaj, iar alte zeci de persoane au fost evacuate.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 08.03.2021, 23:02

Vezi și
  • Focul a fost provocat de un pacient aflat într-un salon de la UPU.
  • 18 pacienți și cinci cadre medicale s-au autoevacuat, iar un alt pacient a fost evacuat de salvatori.

Ministerul Sănătății a anunțat că incendiul a afectat patru saloane de la parterul Spitalului Clinic de Neuropsihiatrie din Craiova (unitate non-COVID-19) și că focul a fost provocat de un pacient.

„Din primele informații transmise Centrului Operativ pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Sănătății, incendiul s-a manifestat pe o suprafață de 20 mp și a fost lichidat. În urma incendiului, s-au înregistrat trei victime cadre medicale, care au suferit traumatisme la membrele inferioare prin cădere de la înălțime. Un pacient acuză cefalee. Victimele sunt conștiente și sunt transportate la spital. În total, 19 pacienți și 8 cadre medicale au fost evacuate ori s-au autoevacuat. Aceștia vor rămâne în aceeași unitate sanitară într-o altă aripă a clădirii. Din primele date furnizate de conducerea unității spitalicești, incendiul ar fi fost provocat de un pacient”, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății.

Potrivit ISU Dolj, la fața locului au fost trimise doua subunități de interventie, Detasamentul 1 și 2 Pompieri Craiova cu 6 autospeciale de lucru cu apă și spumă, 2 autospeciale de lucru la înălțime, 1 descarcerare grea și 1 ambulanță tip B.

Cadrele medicale rănite au traumatisme minore

Trei cadre medicale au avut nevoie de îngrijiri după incendiul izbucnit luni seara în interiorul unității. Cele trei victime au fracturi și au fost transportate la Spitalul de Urgență. Acestea ar fi sărit de la o fereastră, de la etajul 1 al clădirii, când au văzut că parterul este cuprins de fum.

În total, 18 pacienți și cinci cadre medicale s-au autoevacuat, iar un alt pacient a fost evacuat de salvatori.

Potrivit ministrului Vlad Voiculescu, cele trei cadre medicale de la Spitalul Clinic de Neuropsihiatrie din Craiova sunt in afara oricarui pericol, internați cu traumatisme minore la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Craiova.

Spitalul Clinic de Neuropsihiatrie din Craiova este o unitate non-COVID-19.

Acest articol a fost realizat cu informațiile transmise de reporterul Observator Cristina Oprea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Incendiu la Spitalul de Neuropsihiatrie din Craiova. Focul ar fi fost provocat de un pacient, trei cadre medicale au sărit pe geam de la etaj