Antena Meniu Search
x

Video Livratorii asiatici, importaţi cu tot cu "bunele obiceiuri" din trafic. "Aici lumea respectă regulile, în ţara mea nu"

Livratorii de mâncare, spaima şoferilor din Capitală! De la începutul anului, 30% dintre accidentele cu mopede din Bucureşti au fost provocate de livratorii străini. Unii nu au carnete valabile sau sunt şocaţi că la noi trebuie să respecte regulile de circulaţie.

Cosmina Balint
de Cosmina Balint

la 01.08.2023, 22:37

Vezi și

Astfel de accidente sunt văzute tot mai des. Trezeci la sută dintre incidentele rutiere cu mopede de anul acesta au fost provocate în Bucureşti de curierii de mâncare. 

Cosmina Balint, reporter Observator: "Livratorii de mâncare au provocat de la începutul anului 28 de accidente rutiere în București din cauza nerespectării regulilor de circulație. Cei mai neatenţi au fost cei din Srilanka, urmaţi de cei din Nepal, Pakistan şi India."

Polițiștii rutieri au început să îi ia în vizor.

Poliţist rutier"Ar trebui să ai documentele scuterului cu tine, măcar o copie a lor."

Pe acelaşi subiect

Livrator: "Ok, domnule."

Poliţist rutier: "Ok, poți merge."

Claudiu Costea, Brigada Rutieră: "Este și pentru noi o provocare. Colegii mei au identificat două persoane de naționalitate străină ce circulau pe drumurile publice din Capitală fără a deține permis de conducere sau aveau permisul de conducere național eliberat de statul acestora, dar fără a deține totodată permisul de conducere internațional."

Regulile de circulaţie, o provocare pentru unii livratori

Livrator pe scuter: "Când am venit aici a fost foarte dificil pentru mine să mă adaptez la reguli pentru că aici lumea le respectă, în țara mea, nu. Sunt din Camerun".

Livrator: "E mai bine ca în Srilanka, aici e disciplină."

Livrator: "În Pakistan e mult mai mult trafic și lumea nu respectă regulile."

Şoferii se plâng de noile provocări din traficul şi aşa haotic.

Şofer român: "Sunt haotici...aleargă toată ziua!"

Şofer: "Sunt periculoși. E riscul foarte mare. Cei străini se cam uită în telefon din păcate. E un stres în plus pentru noi."

Şofer: "Nu respectă regulile de circulație."

Claudiu Costea, Brigada Rutieră: "Au fost verificați atât cetățeni străini de altă naționalitate cât și cetățeni români care desfășoară această activitate. Trebuie să fie un pic solidari cu aceștia având în vedere că nu cunosc foarte bine Capitala. Sunt un fenomen, ar trebui să fie mai atenți pentru că sunt și ei participanți la trafic."

Neacordarea de prioritate și neasigurarea la schimbarea direcției ori a benzii de mers sunt principalele cauze ale accidentelor în care au fost implicați cei care transportă mâncare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » Livratorii asiatici, importaţi cu tot cu "bunele obiceiuri" din trafic. "Aici lumea respectă regulile, în ţara mea nu"