Antena Meniu Search
x

Cât câştigă un curier Glovo, Tazz sau Bolt în România

Indiferent că vorbim despre români care caută să-şi schimbe locul de muncă sau de români care vor să-şi suplimenteze veniturile, mulţi şi-au pus întrebarea cât câştigă un curier Glovo, de exemplu, iar destui au şi aflat, numărul de curieri din România fiind în creştere.

de Redactia Observator

la 05.04.2023, 17:44

Numărul de curieri este în creştere în România
Numărul de curieri este în creştere în România - Profimedia
  • Numărul de curieri din România este în creştere.

Asta pentru că activitatea de curier poate să aducă un bonus consistent, din punct de vedere financiar, dar şi pentru că mulţi curieri îmbină utilul cu plăcutul şi profită făcând şi sport, respectiv distribuind marfa cu ajutorul unei biciclete.

Mii de români desfăşoară activitate de curierat în fiecare zi, iar acest job a cunoscut o adevărată explozie în pandemia de Covid-19, când mulţi români preferau să stea acasă şi să-şi comande diferite lucruri de pe internet, în special mâncare.

Cât poate câştiga un curier Glovo în România

Încasările unui curier Glovo diferă în funcţie de mai mulţi factori. Vorbim aici, evident, de numărul de comenzi onorate, dar şi de ora din zi la care este preluată o comandă, condiţiile meteo în care sunt onorate comenzile sau diferite bonusuri pe care curierul le poate atinge.

Pe acelaşi subiect

Se vorbeşte de un câştig minim de 23 de lei pe oră şi un câştig maxim, într-un caz mai mult decât ideal, de 6000 de lei pe lună, însă, până la urmă, câştigurile depind foarte mult şi de gradul de implicare.

La ce salariu ajunge un curier Tazz

În principiu, curierii Tazz câştigă cam cât cei de la Glovo, iar condiţiile sunt aproximativ asemănătoare. Şi în acest caz se vorbeşte despre un câştig de aproximativ 25 de lei pe oră şi un câştig net de circa 3.000-5.500 de lei pe lună.

Evident, se câştigă cu atât mai mult cu cât lucraţi mai mult, iar din banii câştigaţi trebuie să scădeţi consumul de benzină, în cazul în care utilizaţi maşina pentru a livra diferitele produse.

Cât câştigă un curier Bolt

Şi aici lucrurile stau cam la fel precum în cazurile Tazz şi Glovo. Totuşi, cifrele variază ceva mai mult. Astfel, se vorbeşte despre câştiguri cuprinse între 1.000 şi 8.000 de lei pe lună, respectiv 1.000 de lei pentru cei care doresc să fie curier doar aproximativ 2-3 ore pe zi şi 8.000 de lei pentru cei care sunt dispuşi să lucreze chiar şi mai mult de opt ore pe zi.

Totuşi, în cazul Bolt apare şi o idee nouă, respectiv posibilitatea ca unii administratori de flotă să ofere bonusuri de 200-300 de lei în cazul în care o altă persoană devine curier la recomandarea voastră.

Cât câştigă un livrator Bringo

Cum era de aşteptat, lucrurile nu diferă foarte mult de celelalte servicii de curierat. Vorbim, în principiu, cam de aceleaşi câştiguri şi aceleaşi posibilităţi de a lucra cu normă întreagă sau cu jumătate de normă.

Totuşi, reprezentanţii companiei se laudă cu "o echipă dinamică, alcătuită din colegi profesionişti şi care sunt gata să te ajute de fiecare dată când ai nevoie de suport".

Cum poţi să devii curier Glovo, Tazz sau Bolt

Ca să devii curier Glovo, Tazz sau Bolt există mai multe variante. Se poate miza, în anumite condiţii, pe o colaborare cu contract de muncă sau se poate stabili o colaborare şi ca independent. Colaborarea ca independent are avantaje şi dezavantaje. Aveţi nevoie de o formă juridică şi de un mijloc de transport propriu, dar aveţi şi posibilitatea de a colabora cu un număr nelimitat de firme de curierat.

De reţinut mai multe aspecte juridice. Conform startco.ro, unul ar fi că, dacă deveniţi curier prin intermediul unui SRL, aţi cam avea nevoie şi de un contabil. Pe de altă parte, dacă vă înfiinţaţi o firmă prin intermediul căreia să colaboraţi cu platformele de curierat, aveţi nevoie de sediu social, dar şi ca firma să fie autorizată în clasa CAEN 5320 – Alte activități poștale și de curier.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri economice » Cât câştigă un curier Glovo, Tazz sau Bolt în România