Antena Meniu Search
x

Video Localnicii din Aninoasa refuză să plece din casele vechi de 100 de ani, şubrezite de cutremure. Cum arată interiorul containerelor puse la dispoziţie

Aproape 600 de oameni care locuiesc în Aninoasa, în blocurile șubrezite de cutremurele care au zguduit Oltenia, ar trebui să-şi părăsească azi locuinţele. Dar, în ciuda avertismentelor de evacuare primite de la autorităţi, oamenii nu se grăbesc să plece din casele care nu mai sunt sigure. 

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 27.02.2023, 14:10

Vezi și

Unii localnici au început să conştientizeze riscurile la care sunt expuşi şi au anunţat că se vor muta. Sunt şi alţii care nu vor însă să plece din locuinţele care au fost ridicate acum 130 de ani. Clădirile nu au fost consolidate niciodată şi au fost şi şubrezite de cutremurele care au avut loc în ultimele săptămâni în judeţul Gorj. 30 de milioane de lei ar trebui să vină de la Guvern pentru reabilitatrea clădirilor. 

Primarul împreună cu prefectul judeţului Hunedoara au mers cu pompierii acasă la oameni şi i-au rugat să plece din locuinţe şi să vină să locuiască în containerele din centrul localităţii. Acolo au paturi, au căldură, au curent.

Baia şi bucătăria sunt comune, iar pentru câteva luni ar trebui să fie în siguranţă. În total, 20 de persoane au fost convinse să se mute, însă 500 de persoane trebuie să fie evacuate din cele 11 clădiri. Inclusiv 100 de copii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Localnicii din Aninoasa refuză să plece din casele vechi de 100 de ani, şubrezite de cutremure. Cum arată interiorul containerelor puse la dispoziţie