Antena Meniu Search
x

Ludovic Orban explică recordul de cazuri noi Covid-19: „Oamenii și-au reluat activitățile”

Ludovic Orban a declarat că numărul mare de cazuri din ultimele săptămâni se datorează faptului că oamenii și-au reluat activitățile și nu respectă regulile sanitare.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 16.10.2020, 08:47

Ludovic Orban explică recordul de cazuri noi: „Oamenii și-au reluat activitățile”
Ludovic Orban explică recordul de cazuri noi: „Oamenii și-au reluat activitățile” - Mediafax Foto / Alexandru Dobre via Hepta
  • Ludovic Orban a afirmat că majoritatea țărilor din Europa se confruntă cu o creștere spectaculoasă a numărului de îmbolnăviri.
  • Premierul a subliniat că masca este principala formă de protecție, alături de păstrarea distanțării.

Premierul a subliniat că evenimentele private sunt pe primul loc ca surse de infectare cu COVID-19.

„Primul obiectiv e să oprim creșterea numărului de cazuri. Din analizele făcute la anchetele epidemiologice pe primul loc sunt evenimentele private. Dacă vă aduceți aminte am vorbit și de transportul public urban, unde gradul de conformare a crescut. Între județe sunt probleme, dar facem controale. Am instituit și purtarea măștilor unde este cazul și este necesar. Masca este principala formă de protecție, alături de păstrarea distanțării. Cu siguranță măsurile vor da rezultate în două săptămâni”, a spus Ludovic Orban.

Ludovic Orban a afirmat că majoritatea țărilor din Europa se confruntă cu o creștere spectaculoasă a numărului de îmbolnăviri.

”În toată Europa ne confruntăm la o creștere spectaculoasă a numărului de cazuri. Părerea mea e că se datorează că s-au reluat activitățile. Din păcate această revenire nu a fost și la o coformare printre oameni. Ei pe lângă muncă se duc la spectacol sau la piață”, a spus premierul Ludovic Orban, la Digi24.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Ludovic Orban explică recordul de cazuri noi Covid-19: „Oamenii și-au reluat activitățile”