Antena Meniu Search
x

Cea mai sfântă noapte a creştinilor ortodocşi. Lumina Învierii a ajuns cu întârziere la Constanţa

Lumină din lumină, s-a aprins speranţa peste România, în cea mai sfântă noapte a creştinilor ortodocşi.

Vezi și

Lumină din lumină, s-a aprins speranţa peste România, în cea mai sfântă noapte a creştinilor ortodocşi. Milioane de oameni au spus într-un glas: Hristos a Înviat! Adevărat a Înviat!

La miezul nopţii, românii şi-au dat flacăra învierii din mână în mână, toţi chemaţi de aceeaşi rugăciune: veniţi de luaţi lumină! Mii de suflete au trăit împreună emoţia unui miracol, pe Dealul Patriarhiei.

În Maramureş, generaţii lângă generaţii cântă, de când lumea, despre Învierea Domnului. 

A fost o mare bucurie şi în inimile celor care au ascultat slujba într-un loc străvechi, binecuvântat de Dumnezeu, la Mănăstirea Hurezi. 

La Constanţa, lumina a ajuns pe mare, cu întârziere. Din cauza valurilor, ambarcaţiunea a fost redirecţionată. Jandarmii au păzit-o până a ajuns la credincioşi. 

La miezul nopţii, lumina a scăldat şi catedrala din Caraş-Severin. Sub cerul liber, românii s-au adunat în jurul bisericilor din toată ţara. S-au rugat pentru iubire şi iertare şi n-au uitat de cei care nu mai sunt. 

În noaptea în care lumina învierii a deschis inimi, am primit din nou semnul că miracolele se întâmplă. Ne vor aminti de asta candelele care trebuie să rămână aprinse, în fiecare casă, în următoarele 40 de zile, până la Înălţare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Cea mai sfântă noapte a creştinilor ortodocşi. Lumina Învierii a ajuns cu întârziere la Constanţa