Antena Meniu Search
x

Noi imagini de la scandalul în care mai mulţi agenţi intră într-o casă pentru a ridica un şofer fugar care lovise o maşină de Poliţie

A fost război total între poliţişti şi rudele interlopului urmărit în Capitală cu focuri de armă. Noi imagini arată haosul, dar şi confruntări violente.

Vezi și

A fost război total între poliţişti şi rudele interlopului urmărit în Capitală cu focuri de armă. Noi imagini arată haosul, dar şi confruntări violente. Ţipete, oameni puşi la pământ şi o lipsă de coordonare. Scenele filmate de rudele şoferului fugar alimentează comentariile potrivit cărora agenţii au ridicat la grămadă suspecţi. Înregistrările vor fi analizate de procurori, dar şi de experţi, care aduc din nou în atenţie necesitatea unei selecţii mai severe a poliţiştilor.

"A intrat poliţia peste noi în casă! A intrat peste noi! A speriat copiii! Cu pistolul la cap, poliţia!" Sunt imagini filmate în timpul intervenţiei poliţiştilor din mai multe secţii ale Capitalei. Agenţii îl căutau pe şoferul fugar care a lovit, sâmbătă, o maşină a Poliţiei în trafic şi care nu a oprit nici la focuri de armă. 

Şoferul s-a refugiat la vila unor rude din cartierul Rahova, care au făcut scut în faţa poliţiştilor. I-ar fi atacat, chiar, spun agenţii. Într-o fotografie, cel urmărit stă nestingherit lângă o poliţistă, fără ca cineva să-l încătuşeze.  

Ca să stăpânească furia rudelor, agenţii au închis câteva femei şi copii într-o cameră. 

Au fost peste 10 poliţişti şi jandarmi în confruntarea cu rudele şoferului agresiv. Alexandru Găitan, agent şef principal la Secţia 24: "Imediat se aliază împotriva poliţistului ajuns la faţa locului. În momentul ăla nu ai decât să te aperi pe tine şi pe colegul tău." Ceea ce se vede în imagini, însă, e un haos total. Oameni puşi la pământ, ţipete la care se răspunde cu ţipete şi ameninţări. 

Experţii spun că intervenţia ridică semne de întrebare şi cu privire la modul în care se face selecţia poliţiştilor în România. 

Şoferul care a lovit maşina poliţiei şi nu a oprit la semnul agenţilor a fost arestat preventiv. Are 27 de ani şi e membru al clanului Claus, o grupare cunoscută de poliţişti. 

După ce şoferul a fost arestat preventiv, rudele acestuia spun că mai au şi alte filmuleţe pe care le vor depune în instanţă. De cealaltă parte, Poliţia spune că se impunea pătrunderea în locuinţă pentru că unii dintre cei implicaţi în scandal s-ar fi ascuns în podul casei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Noi imagini de la scandalul în care mai mulţi agenţi intră într-o casă pentru a ridica un şofer fugar care lovise o maşină de Poliţie