Antena Meniu Search
x

Video "M-a luat şi m-a pupat". Mărturiile tinerilor care îl acuză pe fondatorul UNTOLD de abuzuri. Bogdan Buta susţine că totul este regizat

Scandalul sexual care-l are în prim-plan pe Bogdan Buta, fondatorul festivalului UNTOLD, ia amploare! Noaptea trecută, tinerii care-l acuză că a întreţinut relaţii intime cu ei, deşi erau minori, au fost audiaţi de poliţişti. Milionarul transmite din Dubai, acolo unde se ocupă de prima ediţie a festivalului din Emiratele Arabe Unite, că totul este doar un scenariu pus la cale de şantajişti.  

de Redactia Observator

la 30.01.2024, 19:45

Vezi și

Trei ore au fost audiaţi tinerii care-l acuză pe Bogdan Buta că a întreţinut relaţii sexuale cu ei în 2021, când erau minori. 

Reporter: Dar de ce aţi depus plângerea doar acum, după atâţi ani?

Tânăr: Nu putem spune nimic, din păcate.

Au fost însă mult mai deschişi în faţa jurnalistului clujean Liviu Alexa, căruia i-au povestit cu lux de amănunte ce s-a întâmplat când aveau 15 şi 16 ani. 

Ştefan - victimă: Am ajuns la el, nu ne-a întrebat ce vârstă avem. Când a văzut că s-a destins atmosfera şi noi eram mai deschişi şi asta, ne-a spus că dacă urcăm sus cu el. Şi eu am spus că da, şi prietenul meu a spus că da, şi el a refuzat. Voiam să fac live, nu prea avem chef de el. 

Tinerii îl acuză pe milionar că le-a pus ceva în băutură

Ştefan - victimă: Pe vremea aia nu ştiam ce s-a întâmplat, noi ne-am gândit că poate alcoolul scump loveşte diferit. Noi am urcat şi de acolo am doar flash back-uri. 

Cu toate acestea, în noaptea în care spun că au fost abuzaţi, tinerii au plecat din casa lui Bogdan cu trei perechi de adidaşi de firmă, o geacă de designer, dar şi o pereche de căşti şi 60 de euro pe care i-au găsit pe o noptieră. Ca să recupereze bunurile, fondatorul UNTOLD ar fi apelat la ameninţări şi şantaj. 

Ştefan - victimă: A zis că să-i aducem lucrurile înapoi, dacă nu, o să fie rău. Şi că el asumă că a fost fraier şi că ne mai dă nişte bani în plus. M-am întâlnit cu el să negociem. M-a luat şi m-a pupat. 

Milionarul a reacţionat imediat în acest scandal. 

"Adevărul este următorul și foarte simplu: Scenariul SF complotat și prezentat în material este doar rezultatul unor minți bolnave, a unor șantajiști și infractori de cea mai joasă speță. Dacă cineva vrea să se coboare la nivelul acestei mizerii este alegerea fiecăruia. Eu nu voi coborî în această mocirlă, ci voi alege calea justiției ca singura formă de interacțiune cu acești infractori. Nu va mai exista nicio altă poziție sau interacțiune pe subiect, decât procese sau plângeri penale", a spus el. 

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale s-au autosesizat în acest caz şi au identificat toate persoanele implicate. 

Iulian Timşa, pdc IPJ Cluj: Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale s-au sesizat din oficiu cu privire la aspectele reclamate în spaţiul public privind săvârşirea unor fapte de agresiune sexuală. Ca urmare a cercetărilor, s-a dispus schimbarea încadrării juridice din infracţiunea de agresiune sexuală în infracţiunea de act sexual cu un minor. Sunt desfăşurate activităţi de cercetare penale in rem, au fost audiate două persoane, respectiv de 18 şi 19 ani, din municipiile Cluj-Napoca şi Iaşi, urmând a fi realizate toate audierile. În cadrul audierilor nu au fost formulate plângeri penale referitoare la infracţiuni contra libertăţii şi integrităţii sexuale. 

Potrivit unor surse, Bogdan Buta ar urma să ajungă în faţa anchetatorilor, care efectuează cercetări in rem pentru infracţiunea de act sexual cu minor. Momentan, se află în Emiratele Arabe, unde se ocupă de organizarea UNTOLD Dubai, programat să înceapă în 15 februarie.

Festivalul însă este sub semnul întrebării

Jurnalistul clujean Liviu Alexa a trimis scrisori ambasadelor din statele cu populaţie majoritar musulmană în care vorbeşte despre scandalul în care este implicat organizatorul. 

Iusuf Murat, muftiul Cultului Musulman din România: Noi nu suntem, ştiţi foarte bine, toate legile condamnă pedofilia, condamnă persoanele care au, care sunt de acelaşi sex şi au orientare aşa.. Din punct de vedere spiritual, nu se poate organiza aşa ceva! Aceste persoane nu au ce să caute într-o ţară islamică. 

În Emiratele Arabe Unite, Arabia Saudită sau Qatar, pentru persoanele din comunitatea LGBT sancţiunile sunt drastice. Legislaţia prevede inclusiv pedeapsa capitală. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » "M-a luat şi m-a pupat". Mărturiile tinerilor care îl acuză pe fondatorul UNTOLD de abuzuri. Bogdan Buta susţine că totul este regizat