Antena Meniu Search
x

Video "M-a sunat băieţelul, mi-a zis că a luat foc un tablou. Asta a înţeles el". Incendiu puternic la o şcoală din Constanţa: 700 de persoane, evacuate

Incendiu în această dimineaţă într-o şcoală din Constanţa. Peste 700 de elevi şi profesori au fost evacuaţi de urgenţă, după ce panoul de control al secretariatului a luat foc. Au fost momente de panică. Din fericire toţi copiii au ajuns teferi în braţele părinţilor. Focul a fost stins înainte ca cineva să fie rănit. Cu toate acestea, un elev şi doi profesori au suferit atacuri de panică.

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 10.03.2023, 13:34

Vezi și

Alarma s-a dat în jurul orei 7.50 dimineaţa, în timp ce elevii se aflau la ore, în sălile de clasă. Sute de elevi şi zeci de profesori au fost evacuaţi imediat de teamă că incendiul s-ar putea extinde. "M-a sunat băieţelul şi mi-a spus că la şcoală la ei a luat foc un tablou, asta a înţeles el din ceea ce au spus profesorii. Imediat, educatoarea de la clasă ne-a dat un mesaj pe grupul părinţilor, ne-a asigurat că copiii au fost ok, au fost evacuaţi în siguranţă", a declarat tatăl unui copil.

Paznicul şcolii, primul care a intervenit

Până la sosirea echipajelor de pompieri, primul care a intervenit rapid cu un stingător a fost paznicul şcolii. "Din cate înţeleg, a fost un scurtcircuit la panoul electric, iar acolo în acea cameră erau depozitate nişte dosare ce făceau parte din arhiva şcolii şi acolo s-a extins un pic focul", a declarat Florin Cocârgeanu, viceprimar Constanţa. Deşi pericolul a fost eliminat rapid, un copil şi doi profesori au suferit atacuri de panică. Cadrele didactice au dat imediat mesaje părinţilor care au venit, într-un suflet, să-şi ia copiii acasă. "În calitate de părinte şi în calitate de cadru didactic a fost la fel de dezastruos momentul în care am primit mesaj, însă colegele mele s-au descurcat minunat, le-am găsit în curte pe toate, eu am ajuns în 5 min după mesaj, cu copiii", a declarat Victoriţa Chirică, învăţătoare.

"Am venit cu două autospeciale cu apa si spumă, o autoscară, o descarcerare şi mai multe echipaje de ambulanţă. La faţa locului am găsit panoul electric care fumega. am acţionat cu un personal din cadrul şcolii cu un stingător, după care am preluat acţiunea, am intervenit cu alte stingătoare şi cu o linie de furtun", a declarat Dan Constantinescu, prim-adjunct inspector şef ISU Constanţa. Orele au fost suspendate şi urmează să fie evaluată toată reţeaua electrică pentru a preveni eventuale incendii în viitor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » "M-a sunat băieţelul, mi-a zis că a luat foc un tablou. Asta a înţeles el". Incendiu puternic la o şcoală din Constanţa: 700 de persoane, evacuate