Antena Meniu Search
x

MAE, în alertă! Anunţ IMPORTANT despre românii afectaţi de CUTREMURUL care a lovit Italia

Ministerul Afacerilor Externe precizează că, până la acest moment, nu sunt cetăţeni români care să fi solicitat sprijin în urma seismului din Italia.

Ministerul Afacerilor Externe precizează că, până la acest moment, nu sunt cetăţeni români care să fi solicitat sprijin în urma seismului din Italia.

”Referitor la seismul care a avut loc la data de 21 august 2017 în insula italiană Ischia, precizăm faptul că Ambasada României la Roma a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale, pentru a verifica dacă există persoane de cetăţenie română afectate. Până la acest moment, la nivelul misiunii diplomatice nu au fost primite solicitări de asistenţă consulară din partea unor cetăţeni români afectaţi de seism”, arată MAE.

Cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon ale Ambasadei României la Roma – (0039) 06 835 233 58;  (0039) 06 835 233 56; (0039) 06 835 233 52;  (0039) 06 835 233 44, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă sau la numărul de urgenţă al misiunii diplomatice 0039 345.147.39.35.

Ambasada României la Roma monitorizează cu prioritate situaţia şi menţine legătura cu autorităţile locale, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară, în caz de necesitate.

Pe acelaşi subiect

Salvatorii încercau să scoată marţi dimineaţa trei copii, în viaţă, prinşi între dărâmături, în urma cutremurului cu magnitudinea de 4 la Ischia, o insulă turistică italiană situată în largul oraşului Napoli, în sudul Italiei, relatează AFP.

O femeie în vârstă a murit la Casamicciola, în nordul insulei, ucisă de bucăţi de moloz dintr-o biserică ce au căzut peste ea.

Aproximativ 25 de persoane au fost rănite, majoritatea uşor.

Pe Insula Ischia, cutremurul a fost înregistrat la ora locală 20.57 (21.57, ora României). Epicentrul a fost localizat la zece kilometri adâncime, în nord-estul insulei. Cutremurul a fost urmat de 14 replici.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » MAE, în alertă! Anunţ IMPORTANT despre românii afectaţi de CUTREMURUL care a lovit Italia