Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Magistraţii analizează miercuri proiectele privind graţierea şi modificarea Codurilor penale

Consiliul Superior al Magistraturii urmează să analizeze, miercuri, solicitarea Ministerului Justiţiei privind avizarea proiectelor de ordonanţă de urgenţă privind graţierea unor pedepse şi pentru modificarea şi completarea Codurilor penale.

de Redactia Observator

la 23.01.2017 , 11:20

Consiliul Superior al Magistraturii urmează să analizeze, miercuri, solicitarea Ministerului Justiţiei privind avizarea proiectelor de ordonanţă de urgenţă privind graţierea unor pedepse şi pentru modificarea şi completarea Codurilor penale.

'În şedinţa din data de 25 ianuarie, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii va analiza solicitarea Ministerului Justiţiei privind avizarea Proiectului de Ordonanţă de Urgenţă a Guvernului pentru modificarea şi completarea Codului Penal şi a Codului de Procedură Penală şi a Proiectului de Ordonanţă de Urgenţă pentru graţierea unor pedepse', se arată în comunicatul de luni al CSM.

'Punctele de vedere ale entităţilor menţionate vor fi transmise Consiliului până la data de 25 ianuarie, în vederea centralizării şi sintetizării, urmând ca acestea, împreună cu punctul de vedere al Direcţiei Legislaţie, Documentare şi Contencios din cadrul Consiliului, să fie analizate în cadrul unei şedinţe a Comisiei numărul 1 - 'Legislaţie şi cooperare interinstituţională', anterior dezbaterii plenului Consiliului', anunţă CSM, potrivit Agerpres.

Articolul continuă după reclamă

Pe 19 ianuarie, CSM anunţa că proiectele de acte normative au fost comunicate pentru analiză şi consultare tuturor instanţelor şi parchetelor din România, precum şi asociaţiilor profesionale ale magistraţilor .

Proiectul de ordonanţă de urgenţă privind graţierea unor pedepse, pus în dezbatere publică de Ministerul Justiţiei, prevede că se graţiază în întregime pedepsele cu închisoare de până la 5 ani inclusiv, precum şi pedepsele cu amendă aplicate de instanţa de judecată.

Nu beneficiază de graţiere recidiviştii şi cei care au comis o serie de infracţiuni prevăzute de Codul penal sau de legi speciale, enumerate în proiect.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
IRCC creşte iar. Vă gândiţi să faceţi o refinanţare?
Observator » Evenimente » Magistraţii analizează miercuri proiectele privind graţierea şi modificarea Codurilor penale