Antena Meniu Search
x

Video Mai mulţi gândaci decât călători în autobuzele STB: "Mânca-v-aş gura voastră, ăştia ne invadează"

Invazie de gândaci în autobuzele din Bucureşti! Şoferii spun că vehiculele sunt pline, de aceea vin la serviciu cu sprayuri împotriva insectelor. Nu sunt eficiente, dacă ne luăm după fotografiile de pe Facebook. 

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 13.10.2023, 21:05

Vezi și

- Mânca-v-aş gura voastră, ăştia ne invadează. 

Un şofer a filmat cum mişună gândacii prin autobuz seara, la capăt de linie. Acum două zile, un călător a postat pe Facebook fotografii cu insectele care se plimbau printre pasageri într-un vehicul nou. Şoferii spun că au apărut şi în cabinele lor şi că i-au anunţate pe şefi. 

Angajat STB: Când se înserează îi vezi cum merg prin autobuz. Tu eşti la volan şi vezi gândacii cum merg prin cabină. Noi ne-am cumpărat sprayuri de gândaci să dăm prin autobuze dar degeaba. Riscăm să îi ducem acasă. 

Problema gândacilor ar fi apărut în urmă cu un an

Pe acelaşi subiect

Problema este veche. Imaginile cu gândaci în autobuzele din Bucureşti au apărut pe internet încă din decembrie anul trecut. 

Andreea Milea, reporter Observator: Angajaţii STB spun că problema a apărut în urmă cu un an, prima oară aici, la autobaza Titan, cea mai mare din Bucureşti şi mai apoi la autobaza Nordului. În total, vorbim despre 700 de autobuze ale societăţii de transport. 

Şoferii spun că ar fi mai multe autobaze în aceeaşi situaţie. 

Angajat STB: Giurgiului şi Ferentariul, şi la altele Militari, Alexandria, Obregia. Se presupune că de la extinctoarele care se schimbă la anumite perioade în autobuze, unde au fost depozitate acolo a fost un focar de gândaci şi când s-au schimbat extinctoarele s-au adus gândacii în autobuze. 

Angajat STB: "Sunt, sunt sute, nu unul, sute"

CAMERA ASCUNSĂ reporter - angajat STB: Sunt, sunt sute, nu unul, sute. Sunt gândaci de bucătărie, de care sunt la apartament şi ăia se înmulţesc în 100.000 de locuri.

Şofer STB: Dacă sunt gândaci sunt d-aia de bucătărie. Pe ăla dacă îl iei şi îl duci acasă nu mai scapi de ei. 

Călător: Nu e bine că na... plătim. Tocmai am încărcat abonamentul. 

Sunt situaţii izolate, spune noul director STB. 

Daniel Istrate, directorul STB: Am înţeles ca au fost probleme punctuale în câteva autobuze dar au fost eradicate. 

Reporter: Dezinsecţii se fac sau doar la solicitare?

Daniel Istrate, directorul STB: Se fac, de două ori pe an. 

Compania angajată de STB nu face dezinsecţie în autobuze

Doar că nu pentru gândaci. 

Bogdan Pascu, directorul companiei Eco Igienizare: Noi nu facem dezinsecţia în autobuzele STB. În autobaze, dar nu intrăm în autobuze efectiv. Facem deratizare, facem dezinsecţie dar facem dezinsecţie ţânţari. Aşa a fost contractul. 

Un tratament împotriva gândacilor costă 30 de lei pentru un autobuz. Societatea de Transport spune că a plătit firme private pentru a rezolva problema. Şi parizienii sunt invadaţi, însă de ploşnite. Insectele s-au înmulţit în metroul de la Paris care a devenit focar de aproape o lună.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Mai mulţi gândaci decât călători în autobuzele STB: "Mânca-v-aş gura voastră, ăştia ne invadează"